AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Manevi danismanlik nasil olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Manevi danışmanlık nasıl olunur?​

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans programına ilgili fakültelerin ilahiyat, islami ilimler, psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerinden mezun olanlar başvurabileceklerdir. Manevi Danışmanlık ve Rehberlik (MDR) tezli ve tezsiz yüksek lisans programına başvuruda yabancı dil şartı aranmamaktadır.
Islami Danışmanlık Nedir?
B.Dinî Danışmanlık Böylece dinî danışmanlığın, belirli bir dinî gelenek tarafından şekillenen veya açıkça belirli bir dinî kurum veya organizasyonla bağlantılı olarak yürütülen psikolojik danışmanlık uygulaması olduğu ifade edilmiş oldu.
Manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri nedir?
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik alanını genel olarak; “Yetkisi dâhilinde ve tanımlanmış görev talimatlarına göre; farklı yaşam dönemlerindeki bireylerin din veya maneviyatla ilişkilendirdiği sorunlarıyla başa çıkma süreçlerinde bütüncül bir yaklaşımla modern danışma teknikleri ile dinî ve manevi yöntemleri birlikte …

Dini Danışmanlık ne demek?​

Buna göre dini danışmanlık “Kişinin kendini tanıması, çevresine uyum sağlaması ve dinle ilgili problemlerini fark ederek çözmesi için çeşitli teknikler kullanarak profesyonelce yapılan psikolojik yardım” olarak tanımlanmıştır.
Manevi danışmanlık sertifikası kimler alabilir?
EĞİTİME KİMLER KATILMALIDIR?
Manevi danışmanlık ve rehberlik hangi üniversitelerde var?
Hepsi de devlet üniversitesi olan altı üniversite, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans programlarını ilan ettiler.

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik nerede çalışır?​

Hastane, askeriye, cezaevi gibi kurumlarda, bu işi uzman bir şekilde yapan kişiye Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi denir.
 
Geri
Üst