AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Manevi danismanlik kimler yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Manevi danışmanlık kimler yapar?​

Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Psikolog, Psikiyatrist, Sosyal Hizmet Uzmanı, Tıbbi bir tedavici (Doktor) değildir. Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Sağlık Personeli ile multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verir. Manevi Değerler ışığında Danışmanlık ve Rehberlik yaparak, Moral-Motivasyon desteği sunar.
Manevi danışmanlık hizmeti nedir?
Manevi Danışmanlık, zor durumda kalan ve anlam arayışına giren bireylerin kaybettikleri anlamı ve kontrolü kazanma süreçlerinin manevi referanslarla desteklenmesidir.
Manevi danışman kimdir?
Manevi Danışman, yetkisi dâhilinde ve tanımlanmış görev talimatlarına göre; farklı yaşam dönemlerindeki bireylerin din veya maneviyatla ilişkilendirdiği sorunlarıyla başa çıkma süreçlerinde bütüncül bir yaklaşımla modern danışma teknikleri ile dinî ve manevi yöntemleri birlikte kullanan; problemi konusunda danışanların …

Manevi Danışmanlık Neden Gereklidir?​

Manevi danışman modern bireyin hayatında dönüm noktaları olan evlilik, ölüm, hastalık, hükümlülük, yaşlılık ve öğrencilik gibi durumlarda karşılaşılan anlam arayışına, yalnızlaşmaya ve acı ile baş edebilmeye yardımcı olmaktadır.
Manevi danışmanlık ve rehberlik hangi üniversitelerde var?
Hepsi de devlet üniversitesi olan altı üniversite, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans programlarını ilan ettiler.
Manevi danışmanların rolü ne olmalıdır?

Manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri nedir?​

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik alanını genel olarak; “Yetkisi dâhilinde ve tanımlanmış görev talimatlarına göre; farklı yaşam dönemlerindeki bireylerin din veya maneviyatla ilişkilendirdiği sorunlarıyla başa çıkma süreçlerinde bütüncül bir yaklaşımla modern danışma teknikleri ile dinî ve manevi yöntemleri birlikte …
Hastanede manevi danışmanlık nasıl olunur?
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans programına ilgili fakültelerin ilahiyat, islami ilimler, psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerinden mezun olanlar başvurabileceklerdir. Manevi Danışmanlık ve Rehberlik (MDR) tezli ve tezsiz yüksek lisans programına başvuruda yabancı dil şartı aranmamaktadır.
MDR ne işe yarar?
Manevi danışmanlık; fiziksel, duygusal ve zihinsel boyutlar arasındaki bağlantıyı sürdüren bir tedavi modeli sunarak, bu bağlantının bireyin ruh sağlığı tedavisi için sağlam ve sürekli bir oluşumu desteklediğini savunur.

Manevi Danışmanlık nedir nasıl olunur?​

Manevi danışmanlık nasıl olunur?
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans Ne işe yarar?
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik (Tezli/Tezsiz) Yüksek Lisans Programı’nın amacı; günümüz insanının talep ettiği danışmanlık hizmet alanlarının geliştirilerek, dünyada örnekleri bulunan ve başarı ile uygulanan manevi danışmanlık alanında ülkemizde hizmet sunacak uzmanların yetişmesidir.
 
Geri
Üst