AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Manevi danisman nasil olunur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.257
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Manevi danışman nasil olunur?​

Manevi danışman olmak için rehberliklerle ilgili kriterleri yerine getirmek zorundasınız. Özel eğitim almak, sertifikaya sahip olmak, lisansüstü mezun olmak ya da halen devam etmek. Aranan kriterler bu şekildedir.

Manevi Rehber ne yapar?​

Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Psikolog, Psikiyatrist, Sosyal Hizmet Uzmanı, Tıbbi bir tedavici (Doktor) değildir. Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Sağlık Personeli ile multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verir. Manevi Değerler ışığında Danışmanlık ve Rehberlik yaparak, Moral-Motivasyon desteği sunar.
Kimler manevi danışman olabilir?​
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans programına ilgili fakültelerin ilahiyat, islami ilimler, psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerinden mezun olanlar başvurabileceklerdir.

Manevi danışmanlık hizmeti nedir?​

Manevi danışmanlık hizmeti nedir?
Manevi danışmanlık; fiziksel, duygusal ve zihinsel boyutlar arasındaki bağlantıyı sürdüren bir tedavi modeli sunarak, bu bağlantının bireyin ruh sağlığı tedavisi için sağlam ve sürekli bir oluşumu desteklediğini savunur.

Manevi Psikolojik Danışmanlık Nedir?​

Manevi Psikolojik Danışmanlık Nedir?
Manevi Danışmanlık, zor durumda kalan ve anlam arayışına giren bireylerin kaybettikleri anlamı ve kontrolü kazanma süreçlerinin manevi referanslarla desteklenmesidir.

Manevi destek nelerdir?​

Danışanların inanç dünyalarının hayatlarına etkilerini bilmelerine yardımcı olma sürecini; danışanların din veya maneviyatla ilişkilendirdiği sorunlarıyla başa çıkmalarında bütüncül bir yaklaşımla modern danışma teknikleri ile dinî ve manevi yöntemleri birlikte kullanan; problemi konusunda danışanların hedeflerine …

Manevi Danışmanlık ve rehberlik Bölümü Nedir?​

Eğitim Türü (Amaçlar): Program, adaylara manevi danışmanlık hizmeti verebilecek, hem din ve maneviyat konusunda hem de psikoloji ve danışmanlık konularında uzmanlık eğitimi almış deneyimli kişiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Dini Danışmanlık ve rehberlik Nedir?​
Dinî danışmanlık ve rehberlik, din hizmetleri alanında kullanılan bir kav- ramdır. Böylece dinî danışmanlık ve rehberlik alanın- da hizmet verecek yaygın din öğretimi uzmanlarının yetiştirildiği Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları Bölümünün gelişmesine katkı sağlayacak bilimsel birikimi harekete geçirmek amaçlanmıştır.

Diyanet manevi danışmanlık nedir?​

Diyanet manevi danışmanlık nedir?
Manevi danışmanlık ve rehberlik, “dinî, manevi, ahlaki, kültürel dinamiklerle psikoloji, sosyoloji, iletişim gibi bilimlerin yöntemlerini de kullanarak bireysel ve toplumsal hayata anlam katmak ve eşlik etmek” olarak tarif edilebilir.

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans Ne işe yarar?​

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans Ne işe yarar?
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans programının amacı ilgili alanda bilgi üretmeyi, bu bilgileri ulusal ve uluslar arası düzeyde paylaşmayı başaracak yetenekli ve eleştirel düşünme becerisine sahip uzman araştırmacılar yetiştirmektir.
 
Manevi danışman olmak isteyenler için belirli kriterler bulunmaktadır. Öncelikle özel eğitim almak, sertifikaya sahip olmak veya ilgili lisansüstü bir programa devam etmek gerekmektedir. İlgili fakültelerden mezun olanlar, özellikle ilahiyat, islami ilimler, psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerinden mezun olanlar manevi danışmanlık alanına başvurabilirler.

Manevi danışmanlar, psikolog, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı veya doktor gibi tıbbi tedavici değildirler. Manevi destek ve rehberlik görevlileri, sağlık personeli ile işbirliği yaparak multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verirler. Moral ve motivasyon desteği sunarak manevi değerler ışığında danışmanlık ve rehberlik yaparlar.

Manevi danışmanlık, bireyin fiziksel, duygusal ve zihinsel boyutları arasındaki bağlantıyı sürdüren bir tedavi modelidir. Bu bağlantının bireyin ruh sağlığı tedavisi için sağlam ve sürekli bir oluşumu desteklediği savunulmaktadır.

Manevi danışmanlık ve rehberlik yüksek lisans programları, ilgili alanda bilgi üretmeyi, ulusal ve uluslararası düzeyde paylaşmayı başaracak yetenekli araştırmacılar yetiştirmeyi amaçlar.

Dini danışmanlık ve rehberlik, din hizmetleri alanında kullanılan bir kavramdır. Dinî danışmanlık ve rehberlik alanında hizmet verecek uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan programlar mevcuttur.

Diyanet manevi danışmanlık ise, dinî, manevi, ahlaki ve kültürel dinamiklerle psikoloji, sosyoloji ve iletişim gibi bilimlerin yöntemlerini kullanarak bireysel ve toplumsal hayata anlam katmayı ve destek olmayı amaçlar.

Sonuç olarak, manevi danışmanlık alanında uzmanlaşmak isteyenlerin belirli eğitim ve sertifikasyon süreçlerinden geçmeleri gerekmektedir. Bu alanda çalışacak kişilerin bireylere manevi destek sağlama konusunda bilgili ve yetkin olmaları önemlidir.
 
Geri
Üst