Mandalinalı Jole Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mandalinalı Jole Tarifi Resimli
Mandalinalı Jole Tarifi



Mandalinalı Jole Malzemeleri:
12 tane kucuk boy mandalina
4 yemek kaşığı az yağlı krem şanti
2 yemek kaşığı tozşeker
Şekersiz san uzum suyu
1 yemek kaşığı toz jelatin

imagesmandalinalijoletarifiresimli5ad404aa9fea7

Mandalinalı Jolenin Yapılışı: 8 mandalinanın suyunu sıkıp bir surahiye koyun Uzum suyuyla birlikte 2,5 su bardağı olmalıdır Bu meyve sularını suzgecten gecirerek suzun Meyve suyu karışımını bir tencereye dokup, jelatini uzerine serpin 5 dakika beklettikten sonra jelatin cozulene kadar kısık ateşte pişirin Şekeri ve kalan meyve suyunu da ilave edip karıştırın ve bir kenara avırın Kalan meyvelerin kabuklarını cok ince bir şekilde soyun Keskin bir bıcakla, meyve ile zarını ayırıp portakalları dilimleyin Zarları ve beyaz yerlerini tamamen ayırmaya ozen gosterin Meyve dilimlerinin yarısını ayaklı bir kaseye koyun Sonra uzerlerini kaplayacak kadar sıvı jole karışımından dokun Buzdolabında soğumaya bırakın Kalan dilimleri uzerlerine koyun Kalan joleyi de dokup, donması icin buzdolabında bekletin Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın Her jole kasesinin uzerine bir kaşık krema koyup, portakal kabuklarıyla susleyerek servis yapın



alıntı
 
Geri
Üst