SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Mandalinalı Jole Tarifi Resimli
Mandalinalı Jole Tarifi
Mandalinalı Jole Malzemeleri:
12 tane kucuk boy mandalina
4 yemek kaşığı az yağlı krem şanti
2 yemek kaşığı tozşeker
Şekersiz san uzum suyu
1 yemek kaşığı toz jelatin
imagesmandalinalijoletarifiresimli5ad404aa9fea7
Mandalinalı Jolenin Yapılışı: 8 mandalinanın suyunu sıkıp bir surahiye koyun Uzum suyuyla birlikte 2,5 su bardağı olmalıdır Bu meyve sularını suzgecten gecirerek suzun Meyve suyu karışımını bir tencereye dokup, jelatini uzerine serpin 5 dakika beklettikten sonra jelatin cozulene kadar kısık ateşte pişirin Şekeri ve kalan meyve suyunu da ilave edip karıştırın ve bir kenara avırın Kalan meyvelerin kabuklarını cok ince bir şekilde soyun Keskin bir bıcakla, meyve ile zarını ayırıp portakalları dilimleyin Zarları ve beyaz yerlerini tamamen ayırmaya ozen gosterin Meyve dilimlerinin yarısını ayaklı bir kaseye koyun Sonra uzerlerini kaplayacak kadar sıvı jole karışımından dokun Buzdolabında soğumaya bırakın Kalan dilimleri uzerlerine koyun Kalan joleyi de dokup, donması icin buzdolabında bekletin Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın Her jole kasesinin uzerine bir kaşık krema koyup, portakal kabuklarıyla susleyerek servis yapın
alıntı
Mandalinalı Jole Tarifi
Mandalinalı Jole Malzemeleri:
12 tane kucuk boy mandalina
4 yemek kaşığı az yağlı krem şanti
2 yemek kaşığı tozşeker
Şekersiz san uzum suyu
1 yemek kaşığı toz jelatin
imagesmandalinalijoletarifiresimli5ad404aa9fea7
Mandalinalı Jolenin Yapılışı: 8 mandalinanın suyunu sıkıp bir surahiye koyun Uzum suyuyla birlikte 2,5 su bardağı olmalıdır Bu meyve sularını suzgecten gecirerek suzun Meyve suyu karışımını bir tencereye dokup, jelatini uzerine serpin 5 dakika beklettikten sonra jelatin cozulene kadar kısık ateşte pişirin Şekeri ve kalan meyve suyunu da ilave edip karıştırın ve bir kenara avırın Kalan meyvelerin kabuklarını cok ince bir şekilde soyun Keskin bir bıcakla, meyve ile zarını ayırıp portakalları dilimleyin Zarları ve beyaz yerlerini tamamen ayırmaya ozen gosterin Meyve dilimlerinin yarısını ayaklı bir kaseye koyun Sonra uzerlerini kaplayacak kadar sıvı jole karışımından dokun Buzdolabında soğumaya bırakın Kalan dilimleri uzerlerine koyun Kalan joleyi de dokup, donması icin buzdolabında bekletin Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın Her jole kasesinin uzerine bir kaşık krema koyup, portakal kabuklarıyla susleyerek servis yapın
alıntı