AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Manda yuva yapmis sogut dalina hikayesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Manda yuva yapmış söğüt dalına hikayesi nedir?​

Çeltik tarlalarının sürülmesinde kullanılan manda, yaz sıcağında serinlemek için az kıllı olan derisini çamura bular. Bunun için de göletlerin kenarlarında bulunan ve dalları da suyun içine kadar uzanan salkım söğütlerin gölgesine yatar. İşte mandanın söğüt dalına yuva yapması budur.

Manda yuva yapmış söğüt dalına kime ait?​

“Manda yuva yapmış söğüt dalına” Kastamonu yöresinin bir halk türküsü…
gumushane yoresine ait, gelmis gecmis en komik turkulerden biri.
Tiridine Bandım sözleri kime ait?
Geçen yazımızda; Tosyalı Hakkı Berber’in, derlediği “Amanın Fazlı’m” türküsüne “Tiridine Bandım” nakarat/bağlantı bölümünü ekleyip verdiği şiirin İsmail Okur Naiboğlu tarafından bestelendiği, Muzaffer Sarısözen başkanlığındaki Ankara Devlet Konservatuvarı ekibinn 1948 Kastamonu derlemeleri sırasında türküyü İsmail Okur …
Tiridine bandım türküsünün hikayesi nedir?
Oyun hakkında değişik rivayetler vardır. Birisinde bir sohbet esnasında iki aşık arasında yarışma şeklinde sözler meydana çıkmıştır. İkinci rivayet ise şudur: “Eskiden Tosya halkı ticaret maksadı ile sürekli olarak saz dağını aşarak Çankırı tarafında ‘Öteyüz’ denilen yöreye giderlermiş.

Tiridine Bandım anlamı ne demek?​

DeyimDüzenle. [1] Yemeğin suyuna banmak.

Manda yuva yapmış hangi yörenin?​

Bu meşhur Kastamonu türküsüne dair internette birçok hikaye var ancak Sözlük yazarı ”sifsi” Kastamonu yöresindeki araştırmaları sonucu bu hikayeye ulaşmış.
Tiridine Bandım anonim mi?
Detay Yayıncılık. 17 Eylül 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 2021-09-17. Anonim eser, sahibinin kim olduğu bilinmeyen/tespit edilemeyen eserdir.
Tiridine Bandım hikayesi nedir?

Mandanın yavrusunu sinek nasıl kapar?​

-Kastamonu’da ne manda yavruları normalden küçük, ne de sinekler manda kapacak kadar büyüktür. “Yavrusunu sinek kapması” yavrunun sinek tarafından ısırılmasıdır. Çünkü yörede kapmak sözcüğü tıpkı “köpek kapar” der gibi, alıp götürmek değil, ısırmak anlamı taşıyor.

Tiridine Bandım tirit ne demek?​

Et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan yemek.

Geri