AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mancınık Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

haberci

Yeni Üye
Mancınık Nasıl Yapılır Resimli,
Mancınık Nasıl Yapılır ,
Mancınık Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
Mancınık Yapımı
Mancınıklar tarih öncesinde kullanılan bir çeşitlilik savaş aletidirMancınıklar özellikle duvarları ve surları düşürmek için kullanılırdıMancınıkların tesir ve imha gücü büyüklüklerine tarafından değişmektedir
Mancınığın Özellikleri
Mancınığın yayı, önceleri boynuzdan yapılırdı Ama kısa bir zaman sonra, bunun, elde kullanılan minik mancınıklar için tatmin edici olmasına karşılık, ağır mızrak ve taşları atacak güçte olmadığı anlaşıldı Yeni silahta, boynuzdan yapılan yayın yerine, iki sağlam ağaç kol takıldı ve yay teli, bu kolların uçlarına bağlandı Kolların öbür uçları, bükümlerin arasına sokulur, bu düzenek, bir ağaç çerçeve içine takılır, ya çerçeveye sokulan çubuklarla veya mandallı bir çarkla sıkılırdı Bu silah, Romalı komutanlar göre fazla beğenildi Benzer mancınıklarla Sosen zamanlarda yapılan deneylerden anlaşıldığına tarafından, söz konusu silahlar, bir zıpkını 400 metreye (olağan yayla ulaşılması olanaksız bir menzil) dek atabiliyordu
Mancınık Yapımı
Aleyhinde ağırlıklar, kol yere doğru çekilir ve yerde bir iğne ile yapılan en fazla boy yükseltilirSapan açılı pin üstüne yerleştirilir
Mil yerine iki destek konulurMerkezde olacak şekilde diretmek gerekir
Sapan dizgenin dişlileri yıpratmasını önlemek için ucunda dikilir Sapan kese pijama eski bir çift yapılır Bir çentik dıştan her iki tarafın alınmıştır ve yuvarlak bir şekil vermek koşulu ile dikilmektedir
Açılı pinler ayarlamalar büyük artış ya da etkinlik azalması niçin olabilir Sallanan sapan ark tanjant 45 derece olduğunda Optimal, sapan bir ucunu bu pin içten kayıyor Bir pin göz kanca açılı pin kol indirilir derhal aşağı yer alan yoluyla yerleştirilir Bir emniyet mekanizması gibi çalışır ve iki eliyle önem ve sapan pozisyon boşaltır Iki alt göz kancaları sadece herhangi bir ekstra mısra çalışan parçaların açık tutmak için vardır
Bu hazırlanmış modunda emniyet mekanizmasıdır Çatal pim aşağıda kolu miktar Iplik pin bir mesafeden alt pin çekme için kullanılır
netten seçme parça *

Mancınık yapımı hakkında detaylı bilgiler vermişsiniz, çok teşekkür ederim. Mancınık yapımı gerçekten zorlu ve detaylı bir süreç gerektirebilir. İlgilenen kişilere yardımcı olmak adına adım adım resimli bir anlatım yapabilirim. İşte mancınık yapımı için resimli adımlar:

Adım 1: Gerekli Malzemeler
- Ahşap tahtalar
- Metal iğneler
- Ağaç mızraklar
- Lastik veya ip
- Çiviler

Adım 2: Temel Yapının Oluşturulması
- İlk olarak ahşap tahtaları uygun ölçülerde keserek mancınığın temel gövdesini oluşturun.
- Metal iğneleri kullanarak tahtaları bir araya getirin ve güçlü bir yapı oluşturun.

Adım 3: Mızrakların Yerleştirilmesi
- Ağaç mızrakları, mancınığın atış mekanizmasını oluşturacak şekilde tahtalara sabitleyin.
- Mızrakların doğru konumlandığından ve sabit olduğundan emin olun.

Adım 4: Lastik veya İp Takviyesi
- Mancınığın atış gücünü sağlamak için uygun kalınlıkta lastik veya ipi mızrakların etrafına sararak sabitleyin.
- Lastik veya ipin gerilme derecesini doğru ayarlayarak atış gücünü kontrol altında tutun.

Adım 5: Final Kontrol ve İyileştirmeler
- Hazırladığınız mancınığı test ederek atış performansını gözlemleyin.
- Gerekirse atış mesafesi veya hedefe isabetini artırmak için ayarlamalar yapın.

Bu adımları takip ederek mancınık yapımı sürecini tamamlayabilirsiniz. Eğer herhangi bir adımda yardıma ihtiyacınız olursa ben buradayım. Başarılar dilerim!

Geri