AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mamayi reddeden bebege ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.613
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mamayı reddeden bebeğe ne yapmalı?​

Meme Reddine Çözüm Önerileri
- Bebeğinizi uyurken veya uykuya dalarken emzirmeye çalışın.
- Bebeğiniz için farklı emzirme pozisyonlarını deneyin.
- Hareket halinde iken emzirmeyi deneyin.
- Sessiz ve loş ışıklı ortamda emzirmek, emerken bebeğinizin dikkatini dağılmasını önleyeceği için bir alternatif olabilir.

Mamanın içine pekmez katılır mı?​

Tatlarını güzelleştirmek için mamayı hazırlayacağınız suyu vanilya çubuğu ile kaynatabilir ya da mamanın tadını artırmak için pekmez veya vanilya ekstresi ekleyebilirsiniz. Kalsiyum oranı en yüksek olan dut pekmezidir. Bu sebeple önceliğinizin dut pekmezi olmasını öneririz.

Bebeklerin doyma hissi var mı?​

Bebeklerin doyma hissi var mı?
Yenidoğanlarda tokluk hissi oluşmadığı ve arama bir yenidoğan refleksi olduğu için emmeden hemen sonra bile bebek aranmalara başlayabilir. Anne, bebeğinin doymadığını düşünüp yeniden emzirirse bu zaten tok olan bebeğin bütün sütü kusmasına neden olacaktır.
Çocuk doktoru Rabia Güneş’in cevabı : (İlk 2 ay biberon ile beslediyseniz memeyi reddetmesi olağan, çünkü biberon ile beslenmek daha kolay ve zahmetsiz geliyor. Bebekler kolay olanı seçiyor. Sallayarak beslemek doğru yöntem değil. Eğer sütünüz yeterli ise bir süre sadece emzirmeyi deneyebilirsiniz.

Bebekler neden mama içmez?​

Keci yada inek sütü icin at olarak uygun değil. Anne sütünüz yoksa formül mama ile devam etmelisiniz. Az az sık sık besleyin yada tam acikmasini bekleyin beslenme aralarını min 3 saat olacak şekilde olursa acıkırsa içer bence. Belki biberonu da sevmemiş olabilir farklı biberon yada kaşık ile deneyin.

Biberon reddi ne kadar sürer?​

Bazen emzirmeye başladıktan birkaç dakika sonra emmeyi bırakır veya hiç emmeye başlamayabilir. Bazen de tek bir memeyi emmek istemez, diğer memeyi emebilir. Her nasıl olursa olsun aslında meme reddi genellikle geçici bir durumdur. Bir kaç gün veya bazen birkaç hafta içinde kaybolur.

Bebek mamadan sıkılır mı?​

Bebek mamadan sıkılır mı?
Bebekler 9. aylarına kadar gıdalarında herhangi bir çeşitlilik aramazlar, aynı mamaları yemekten de sıkılmazlar. Bu noktada bebeğinizin damak tadı şekillenmeye başladığından ufak bazı tercihler oluşabilir.

Bebek için en iyi mama hangisi?​

En iyi bebek maması tavsiyeleri listemizin favorilerinden bir diğeri de Bebelac bebek mamasıdır. Bebelac formül sütünde vitamin A, B12, C, D vitaminleri mevcut. Önemli prebiyotik bileşenler, demir, kalsiyum ve folik asit gibi içerikler de mamayı bebekler için mükemmel bir besin kaynağı hâline getiriyor.

Bebeğin memeyi reddetmesi nasıl anlaşılır?​

Emzirme sırasında bebeğin çığlık atarak kafasını çevirip memeyi emmek istememesi, memeyi reddetmesi, emerken kısa süre sonra bırakıp ağlamaya başlaması ve ya hiç memeye gelmek istememesi meme reddi olabilir.

Anne sütünü bırakan bebek tekrar emer mi?​

Anne sütünü bırakan bebek tekrar emer mi?
Sağlık Bakanlığı anne sütü denetimcisi Öztürk, bebeğin süt kanallarını uyarması ile yeniden süt üretimine olanak sağlayan “Relaktasyon” yöntemi ile sütü kesilen annelerin yeniden emzirebileceğini belirtti.

Hangi mama anne sütüne daha yakın?​

Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilmektedir.
 
Merhaba! Bebeğinizi emzirme konusunda yaşadığınız sorunlarla ilgili bazı öneriler verebilirim:

1. **Emzirme Pozisyonları**: Farklı emzirme pozisyonlarını deneyerek bebeğinizin emmesini kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin, bebeği yatay ya da dik şekilde tutarak emzirmeyi deneyebilirsiniz.

2. **Hareket Halinde Emzirme**: Bazı bebekler emzirilirken sakin kalamayabilirler. Bu durumda bebeği hafifçe sallayarak ya da hareket ettirerek emzirmeyi deneyebilirsiniz.

3. **Sessiz ve Loş Işık**: Emzirme sırasında bebeğinizi sakinleştirmek için loş ışıkta ve sessiz bir ortamda emzirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu çevre bebeğinizin dikkatini dağıtmadan emmesine yardımcı olabilir.

4. **Düzenli Emzirme**: Bebeğinizi uyurken veya uykuya dalarken emzirerek, düzenli aralıklarla emzirerek bebeğinizi emmeye teşvik edebilirsiniz.

Bunlarla birlikte, bebeğinizi emzirme konusunda yaşadığınız zorluklar devam ederse bir çocuk doktoruna veya uzman bir emzirme danışmanına başvurmanız faydalı olabilir. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve büyümesi için en uygun yöntemi belirlemek için profesyonel destek alabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur! Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst