Malumat anlami ne demek?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Malumat anlamı ne demek?​

Dilimize Arapçadan geçmiş olan malumat kelimesi, ilim sözcüğüyle aynı kökten türemiştir. İlim, bilgi anlamına gelirken, malumat da bilinen şeyler demektir.

Malumaten ne demek?​

Malumaten ne demek?
Malumat, bir konu hakkında derin değil yüzeysel bilgi edinmedir. Derin bilgi edinme ilimdir. Malumat almak: Bilgi edinmek, öğrenmek. Malumat sahibi (olmak): Bir konuda bilgi sahibi olmak.

Muvaffak nedir ne anlama gelir?​

Muvaffak nedir ne anlama gelir?
Muvaffak, bazı kullanımlarda talihli olmak anlamındadır. Talihli olup, şansı yaver giden kimse muvaffaktır.

Malumatiniz ne demek?​

Örnek Cümle: ”Bu konu hakkında yeteri kadar malumatım yok maalesef.” Malumatım Var Ne Demek? Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kalıplaşmış ifadelerden biri olan Malumatım var, bilgim ya da haberim manasında kullanılır.

Furuş ne demek?​

Furuş ne demek?
farscada “satan” anlamina gelen kelime. furuş, yalnızca süsleme amaçlı çıkmaların altına konan küçük desteklerdir. cumbaları taşıyan payandaların istanbul’da kullanılan ismi.

Rağbet etmek ne anlama gelir?​

Rağbet etmek ne anlama gelir?
7 asırdır kullanılmakta olan rağbet etmek kelimesi, ilgi göstermek, yakınlık duymak ve hatırını saymak anlamına gelir.

Allah muvaffak etsin demek ne demek?​

Allah muvaffak eylesin ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Allah başarısına yardım etsin. “Hayırlı olsun, kızın tıp fakültesini kazanmış; Allah muvaffak etsin.”

Muvaffakiyet ne demek anlamı?​

Muvaffakiyet ne demek anlamı?
Muvaffak kelimesinin kelime anlamı başarı demektir. Muvaffakiyet ise başarılı olmak olarak nitelendiriliyor. Özellikle bir iş kolunda, öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar muvaffak kelimesi ile nitelendiriliyor.

Malumat ne demek hukuk?​

Malumat ne demek hukuk?
Tahsil ile elde edilen ilim, malûmat, bilgi.

Malumatfuruş kimler için kullanılır?​

ukala taniminda oldugu gibi baskalarini konuyla ilgili kendisinin daha cok bildigini iddia ederek asagilayan, ama ukala’dan farkli olarak aslinda konuyu bilmeyen kisilere bu ad verilir.
 
Malumat kelimesi genellikle yüzeysel bilgi veya hafifçe öğrenilmiş bilgiler anlamına gelir. Bu bilgiler genellikle derinlik içermeyen, genel olarak konu hakkında az veya yeterli düzeyde bilgi sahibi olmayı ifade eder. İlim kelimesi ile aynı kökten gelen malumat, bilinen şeyleri ifade ederken, ilim ise daha kapsamlı ve derin bilgi anlamına gelir.

Muvaffak kelimesi ise bazı kullanımlarda genellikle "talihli olmak" anlamını taşır. Bir kimseye muvaffak denildiğinde, şansının yaver gittiği ve başarılı olduğu anlaşılır. Genellikle olumlu bir anlam taşıyan bu kelime, başarı ve talihle ilişkilendirilir.

Rağbet etmek ise bir kişinin ilgi göstermek, yakınlık duymak ve bir konuya önem vermek anlamına gelir. Bu kelime genellikle seven bir tavır sergilemek, bir şeye istekli olmak veya tercih etmek anlamında kullanılır.

"Malumatfuruş" kelimesi ise, ukala kişiler için kullanılan bir tabirdir. Ukala, kendisini beğenmiş şekilde baskalarına üstünlüğünü kabul ettirmeye çalışan kişi anlamına gelirken, malumatfuruş ise bu tanımdan farklı olarak hiçbir bilgiye sahip olmadığı halde kendini bilgili gibi göstermeye çalışan, sahte bilgi sahibi kişileri ifade eder. Bu tip kişiler genellikle gerçek bilgiye sahip olmadıkları halde kendilerini bilgili gibi göstermeye çalışırlar.
 
Geri
Üst