Malumat anlamı ne demek?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan malumat kelimesi, ilim sözcüğüyle aynı kökten türemiştir. İlim, bilgi anlamına gelirken, malumat da bilinen şeyler demektir.Malumaten ne demek?
Malumaten ne demek?Malumat, bir konu hakkında derin değil yüzeysel bilgi edinmedir. Derin bilgi edinme ilimdir. Malumat almak: Bilgi edinmek, öğrenmek. Malumat sahibi (olmak): Bir konuda bilgi sahibi olmak.
Muvaffak nedir ne anlama gelir?
Muvaffak nedir ne anlama gelir?Muvaffak, bazı kullanımlarda talihli olmak anlamındadır. Talihli olup, şansı yaver giden kimse muvaffaktır.
Malumatiniz ne demek?
Örnek Cümle: ”Bu konu hakkında yeteri kadar malumatım yok maalesef.” Malumatım Var Ne Demek? Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kalıplaşmış ifadelerden biri olan Malumatım var, bilgim ya da haberim manasında kullanılır.Furuş ne demek?
Furuş ne demek?farscada “satan” anlamina gelen kelime. furuş, yalnızca süsleme amaçlı çıkmaların altına konan küçük desteklerdir. cumbaları taşıyan payandaların istanbul’da kullanılan ismi.
Rağbet etmek ne anlama gelir?
Rağbet etmek ne anlama gelir?7 asırdır kullanılmakta olan rağbet etmek kelimesi, ilgi göstermek, yakınlık duymak ve hatırını saymak anlamına gelir.
Allah muvaffak etsin demek ne demek?
Allah muvaffak eylesin ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Allah başarısına yardım etsin. “Hayırlı olsun, kızın tıp fakültesini kazanmış; Allah muvaffak etsin.”Muvaffakiyet ne demek anlamı?
Muvaffakiyet ne demek anlamı?Muvaffak kelimesinin kelime anlamı başarı demektir. Muvaffakiyet ise başarılı olmak olarak nitelendiriliyor. Özellikle bir iş kolunda, öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar muvaffak kelimesi ile nitelendiriliyor.
Malumat ne demek hukuk?
Malumat ne demek hukuk?Tahsil ile elde edilen ilim, malûmat, bilgi.