AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mali Tatil hangi tarihler arasinda?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.123
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mali Tatil hangi tarihler arasında?​

1-20 Temmuz tarihleri arasında malî tatil ilan edilen döneme rastlayan tarihlerde 2821 sayılı Sendikalar Kanunu, İşsizlik Sigortası Kanunu ve İş Kanununa göre işverenlerce yapılması gereken, iş kazası ve meslek hastalığı bildirimleri dışında kalan beyan, bildirim ve ödemeler de “mali tatil” boyunca maddede belirtilen …

Mali tatilde süre ne kadar uzar?​

Mali tatilde süre ne kadar uzar?
Son günü mali tatile rastlayan kapsamdaki kanuni ve idari süreler, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamaktadır. Mali tatilin sona erdiği günü izleyen beş gün içinde biten kanuni ve idari süreler, tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günün mesai saati bitiminde sona ermektedir.

Mali tatil kimler için?​

Mali tatil kimler için?
mali tatil
- gün itibariyle yasallaşmış, ilgili çevreleri sevindirmiş enteresan tatil çeşidi…
- vergi dairelerinde zaten yatmakta olan memurlara yaramış olan bir tatildir. ay boyunca götünden ter akıtmakta olan muhasebeciler ve mali müşavirler yine avuçlarını yalamışlardır.
- yasa metni aşağıdadır.

Mali tatil süreyi nasıl etki eder?​

Vergi inceleme elemanları tarafından mali tatil süresinden önce yapılan tebligat ile mükelleften defter ve belge ibrazının talep edilmesi ve bu talebe ilişkin verilen sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde süre mali tatilin son gününü izleyen günden itibaren 5 gün uzamış sayılır.

Mali tatil uzadı mı?​

Mali tatil uzadı mı?
Mali tatil nedeniyle uzayan beyan ve ödeme süreleri Bu vergi beyannamelerinin verilme süresi, mali tatilin son gününü (20 Temmuz’u) izleyen tarihten itibaren 7 gün süreyle (yani 27 Temmuz 2021 günü akşamına kadar) uzayacak.

Hangi vergilerde mali tatil uygulanmaz?​

Hangi vergilerde mali tatil uygulanmaz?
5604 sayılı Kanunun 1. maddesinin (7) numaralı fıkrasında, “özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi ile 1 Gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili olarak mali tatil …

Mali tatilde ceza kesilir mi?​

Söz konusu fıkra hükmüne göre vergi/ceza ihbarnameleri mali tatil süresi içinde mükellefler ile vergi ve ceza sorumlularına bildirilmeyecek; tatil süresi içinde gerçekleşen tebligat işlemlerinde ise süre mali tatil süresince işlemeyecektir.

2021 mali tatil ne zaman bitiyor?​

2021 mali tatil ne zaman bitiyor?
2021 yılının Haziran ayının son günü Çarşamba gününe denk geldiği ve iş günü olduğu için bu yıl mali tatil 1 Temmuz 2021 tarihinde (Perşembe günü) başlayacak ve 20 Temmuz tarihini sonunda (kurban bayramı tatiline ve hafta sonu tatiline denk geldiği için) değil 26 Temmuz Pazartesi günü sonu itibariyle bitecektir.

Mali tatilde tebligat yapılır mı?​

Mali tatilde tebligat yapılır mı?

2021 mali tatil ne zaman başliyor?​

5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun’un 1. Maddesi uyarınca 01.07.2021-20.07.2021 dönemi mali tatildir. Ancak, mali tatilin son günü olan 20 Temmuz aynı zamanda Kurban Bayramının ilk günüdür. Dolayısıyla, mali tatil sonrası ilk işgünü 26 Temmuz 2021’dir.

Mali tatil ne zaman bitiyor?​

Mali tatil ne zaman bitiyor?

Mali tatilde inceleme yapılır mı?​

Mali tatilde inceleme yapılır mı?
“Mahkeme kararı veya Cumhuriyet Savcılıklarının talebi üzerine ya da Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre yapılan aramalı incelemeler hariç olmak üzere, mali tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilemez, mükellefin işyerinde incelemeye başlanılmaz.”
 
Mali Tatil, genellikle vergi beyanlarının verilmesi, ödemelerin yapılması, bildirimlerin iletilmesi gibi süreçlerde uzatmalar ve ertelmeler getiren bir dönemdir. Mali tatil süresinde çeşitli yasal ve idari süreler değişiklik gösterebilir. Örneğin, mali tatil süresince belirli süreler uzayabilir ya da bazı vergilerde mali tatil uygulanmayabilir. Mali tatilin son gününü takip eden tarihlerde işverenlerin, iş kazası ve meslek hastalıkları dışındaki beyan, bildirim ve ödemeleri yerine getirmeleri gerekebilir.

Mali tatil süresi, son günü mali tatile rastlayan kapsamdaki kanuni ve idari süreler için genellikle yedi gün olarak uzamaktadır. Mali tatilin sona erdiği günü takip eden beş gün içinde biten kanuni ve idari süreler ise tatilin son gününü takip eden tarihten itibaren beşinci günün mesai saati bitiminde sona ermektedir.

Mali tatil sürecinde vergi inceleme elemanları tarafından mali tatil süresinden önce yapılan tebligatlar, mükelleften defter ve belgelerin ibrazının talep edilmesi durumunda, süre mali tatilin son gününü takip eden tarihten itibaren 5 gün uzamış sayılmaktadır.

Görüldüğü kadarıyla mali tatil, belirli süreç ve yükümlülüklerde değişiklikler yapılmasına yol açabilen bir dönemdir. Bu süreçte dikkatli olmak ve ilgili yasal düzenlemelere uygun hareket etmek önemlidir.
 
Geri
Üst