Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mali olmayan fis ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mali olmayan fiş ne demek?​

3100 Sayılı kanun ve 426 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği kapsamında yapılan düzenlemelere uygun olarak ödeme kaydedici cihazlarda (yeni nesil cihazlar da dâhil olmak üzere) üretilmeye başlanan, mali değeri olmayan fişe, bilgi fişi denir.

Kasa ile ilgili olmayan işlemlerin kaydedildiği afişlere ne ad verilir?​

Mahsup Fişi: Kasa hesabını ilgilendirmeyen başka bir ifade ile tamamı nakit olmayan işlemler için düzenlenen fiştir.
Bankacılık uygulamaları gereği müşterinin talebi üzerine banka POS harcama belgelerinin müşteri nüshalarının birden fazla basılmasının gerekmesi hâlinde, ikinci çıktı mali bilgileri içermeyecek ve üzerinde “mali değeri yoktur” ibaresi yer alacaktır.
Mali fiş nedir?
Muhasebe fişi; muhasebe işlemlerinin yevmiye defterine yazılmadan önce kaydedildiği, yetkili kişiler tarafından imzalandığı ve yevmiye bilgilerini içeren fiş olarak tanımlanmaktadır.
İşletmenin kasasından çıkan paraların kaydedileceği muhasebe fişine ne ad verilir?
Kasa tediye fişi, işletmenin kasasından çıkan paraların ödenme nedenini ve borç kaydedileceği hesapları gösteren muhasebe fişidir. Kasa tediye fişi, kasadan para çıkışı durumunda kullanılır. Kasa tediye fişinde alacaklı hesap her zaman kasa hesabıdır. Karşılığında ilgili alacaklı hesaplara yer verilir.

Kasa fişleri nelerdir?​

Muhasebe fişleri kullanım amacına göre üç farklı çeşidi bulunur. Bu çeşitler, kasa tediye fişi, mahsup fişi ve kasa tahsil fişidir. Bu fiş türleri ise şunları; Kasa tahsil fişi: Kasa tahsil fişi, kasaya para girdiği zaman ve kasa hesabı borçlu olduğu zamanlarda sıkça kullanılır.

Kac cesit priz var?​

Prizler yapılarına göre gruplara ayrıldığı gibi aynı zamanda kullanım yerlerine göre de gruplara ayrılmaktadır. Prizler kullanım yerlerine göre sıva altı, sıva üstü ve nemli yer (etanş) priz olmak üzere 3’e ayrılmaktadır.
 
Geri
Üst