Malay Zonguldak Yöresi Tanımı İçin Gereçler
3,5 su bardağı mısır unu
12 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için:
50 gram tereyağı
Süslemek için:
1 çay bardağı ceviz yahut fındık
Malay Zonguldak Yöresi Tanımı Yapılışı
Tencerede tuz eklediğimiz suyu kaynatıyoruz.
Mısır unu ekleyip 15-20 dakika karıştırıyoruz.
Tepsimize soğuk su döküp çalkalayıp boşaltıyoruz.
Tenceredeki karışımı tepsiye boşaltıp düzlüyoruz.
Tereyağını 5 dakika bol bol kaynatıp.
Üzerine yayıyoruz.
Üstünü ceviz yahut fındıkla süslüyoruz.Afiyetle olsun.
3,5 su bardağı mısır unu
12 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için:
50 gram tereyağı
Süslemek için:
1 çay bardağı ceviz yahut fındık
Malay Zonguldak Yöresi Tanımı Yapılışı
Tencerede tuz eklediğimiz suyu kaynatıyoruz.
Mısır unu ekleyip 15-20 dakika karıştırıyoruz.
Tepsimize soğuk su döküp çalkalayıp boşaltıyoruz.
Tenceredeki karışımı tepsiye boşaltıp düzlüyoruz.
Tereyağını 5 dakika bol bol kaynatıp.
Üzerine yayıyoruz.
Üstünü ceviz yahut fındıkla süslüyoruz.Afiyetle olsun.