Malatya Usulü Dolma Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemeleri
1 kg dana kıyma
2 kg kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hamuru için
2 kase yarma (Yarım kiloluk kaseler)
Yarım kase irmik
Yarım kase köftelik bulgur
2 tatlı kaşığı tuz
1 kase su (Islamak için )
Üzeri için
Tereyağ
Malatya Usulü Dolma Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçinin hazırlanması.Kıymalarımızı suyunu çekene kadar kavurup soğanlarımızı ( küp küp doğranıp suyu sıkılır) ekliyoruz.
Birlikte bir süre pişirdikten sonra yağ ve baharatlarını ekliyoruz.
En son salçaları da ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz kısık ateşte.
İç harcını soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için.Yarmayı, bulguru irmiği, tuzu bir kase suyla ıslayıp bir on dakka kadar bekletiyoruz.
Malzemeler birbirlerini tutuncaya kadar yoğurulur.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınır oyulur ve şekil verilir.
İç harcı ile doldurularak son şekli verilir.
Kaynamış tuzlu suda köfteler haşlanır.
Köfteler suyun üstüne çıkınca pişmiş sayılır.
Bol tereyağ ile servis edilir.
Malatya Usulü Dolma Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç malzemeleri
1 kg dana kıyma
2 kg kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hamuru için
2 kase yarma (Yarım kiloluk kaseler)
Yarım kase irmik
Yarım kase köftelik bulgur
2 tatlı kaşığı tuz
1 kase su (Islamak için )
Üzeri için
Tereyağ
Malatya Usulü Dolma Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçinin hazırlanması.Kıymalarımızı suyunu çekene kadar kavurup soğanlarımızı ( küp küp doğranıp suyu sıkılır) ekliyoruz.
Birlikte bir süre pişirdikten sonra yağ ve baharatlarını ekliyoruz.
En son salçaları da ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz kısık ateşte.
İç harcını soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için.Yarmayı, bulguru irmiği, tuzu bir kase suyla ıslayıp bir on dakka kadar bekletiyoruz.
Malzemeler birbirlerini tutuncaya kadar yoğurulur.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınır oyulur ve şekil verilir.
İç harcı ile doldurularak son şekli verilir.
Kaynamış tuzlu suda köfteler haşlanır.
Köfteler suyun üstüne çıkınca pişmiş sayılır.
Bol tereyağ ile servis edilir.
Malatya Usulü Dolma Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı