Malatya Usülü Bilik Tarifi (Sahur Ve Kahvaltı İçin)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Malatya Yordamı Bilik Tanımı (Sahur Ve Kahvaltı İçin) İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
3 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak,
Açarken elinizin yapışmaması için;
Az ölçüde sıvı yağı
Üzeri için;
2 adet bütün yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Haşhaş
Çörek otu

Malatya Yordamı Bilik Tanımı (Sahur Ve Kahvaltı İçin) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle geniş bir kaba sütü, toz şekeri ve mayayı koyup ve karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağını ve tereyağını koyup karıştıralım.
3 adet yumurtayı koyup bir daha karıştıralım.
En son unu ve tuzu koyup hamur kıvamına geldiğinde üzerini kapatıp yarım saat bekletelim.
Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp, elimizle ince olmayacak halde tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, hafif yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürüp susam, çörek otu yada haşhaş serpip, evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar denetimli pişirelim.
Pişen bilik ekmekleri fırında çıkartıp üzerini örtüp, birinci sıcaklığı geçene kadar dinlendirelim. Mis üzere sıcacık biliklerimiz sahura hazır Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Malatya Adabı Bilik Tanımı (Sahur Ve Kahvaltı İçin) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst