AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
12 adet muz
Kreması için;
3.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet kremşanti
Sos için;
1 kutu krema
150 gram bitter çikolata
Süslemek için;
Fındık

Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
4 yumurtayı, 1 su bardağı toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra süt sıvı yağ ek ediyoruz bir iki dakika daha çırpıp un nişasta kakao kabartma tozu vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
Evvelce ısıtılmış fırınımızda 170 derecede 25 dakikada kekimizi pişiriyoruz.
Kremamızı hazırlayalım artık 3. 5 su bardağı sütümüzü tenceremize alalım. 1 yumurta sarısı, 1. 5 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şekeri ilave edip yeterlice çırpma teli ile çırpıp, o denli ocağın altını açalım ve sonra karıştırarak pişirelim.
Kremamız yoğunlaşınca ve kaynamaya başlayınca altını kapatıp, tereyağı ve toz kremşantiyi ek edip süratli hızlı çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Not: Orta ara karıştıralım soğuyana kadar.
Sosumuza başlayalım. Kutu kremayı tavamıza alalım ısıtıyoruz hafif ılık olması kâfi ocaktan alıp sonra çikolatamızı içine atıp karıştıra karıştıra eritiyoruz bu biçimde sosumuzda hazır.
Kekimiz ve kremamız piştikten sonra soğumasını bekleyip süslemesine geçelim. Kekimizin üstüne pastacı kremamızı sürüp üzerlerine muzlarımızı koyuyoruz görsellerde de göreceksiniz nasıl yerleştirdiğimi.
En sonunda çikolata sosumuzu döküp fındık ile süslüyoruz
Malaga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst