AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Tanımı İçin Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 buçuk su bardağı un
Keki ıslatmak için:
2 tane su bardağı süt
Üzeri için :
2 paket krem şanti
1 paket çikolata sos
8 tane küçük muz
1 paket toz fıstığı
1 tane beyaz pasta süsleme glazürü

Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için karıştırma kabına yumurtalar ve şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
Karışıma sıvı yağ, süt ve vanilya eklenip çok az çırpılır.
Son olarak kakao, un ve kabartma tozu da eklenerek çırpılır ve yağlanmış borcama dökülür.
180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Krem şantiyi hazırlayın buz dolaba bırakın soğutun biraz.
Sonra ocağa küçük bir tencereye çikolatalı sos ve süt u koyun yeterlice karıştırın kısık ateşte pişirin krem olana kadar.
Hafif soğuyan kekimiz kürdan yardımıyla delikler açılarak süt ile ıslatılır.
Soğuyan krema kekin üzerine dökülerek eşit bir formda yayılır.
Küçük muzlar kremanın üzerine hoş bi formda dizilir.
Çikolatalı sosu muz un üzerine kapanacak biçimde yayılır.
Daha onra pasta süsleme glazürü beyaz olanı muz un üzerine şekillendirin.
Sonra 20 dakikada buz dolabında dinlendirin sonra üzerine toz fıstıkla kenarlarını süsleyin.
Afiyet olsun

Malaga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst