Malaga Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Kek için ;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için ;
700 ml süt
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 kaşık tereyağ
1 paket kremşanti
Üstü için;
Hazır çikolata sosu kullandım
12 adet muz

Malaga Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
Ardından un,kakao,nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarda karıştıralım.
Daha sonra dikdörtgen borcama ekleyip evvelce ısıttığımız 180 decece fırınımızda kekimizi pişirelim.
Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
Tereyağ ve kremşanti hariç tüm gereçleri bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Koyulaşınca ocağın altı kapatılır 1 yemek kaşığı tereyağı konulup biraz ılımaya bırakılır.
Kek soğuduktan sonra su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
Kremaya 1 paket kremşantiyi ekleyip 3-4 dakika çırpalım.
Kekin üzerine kremayı düzgün bir formda yayalım muzları fotoğrafta göründüğü üzere dizelim.
Daha sonra çikolatalı sosumuzu muzlarında üzerine gelecek biçimde gezdirelim.
Daha sonra süslemesini de yapıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım,sonrasında dilimleyip servis edebilirsiniz☺.
Malaga Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst