AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Pastası Tanımı İçin Materyaller

Kek için
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao (1 paket)
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için
6 adet muz
Keki ıslatmak için
1 çay bardağı süt
Fındık
Toz antep fıstığı
Kreması için
700 ml süt ( 1 l den geriye kalan)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 paket kremşanti
Çikolata sos için
1 paket (200ml) krema
150 gram çikolata

Malaga Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Kalabalık konuklara yapabileceğiniz çok lezzetli bir pasta tanımı .
Birinci olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker yeterlice çırpılır.
Üzerine başka materyaller ek edilerek yağladığımız dikdörtgen borcama dökülür.
180 derecede denetimli bir halde pişirilir.
Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz.
1 çay bardağı sütü keki ıslatmak için ayırıp geri kalan bütün sütü tencereye alıyoruz.
Tereyağı ve kremşanti hariç öteki materyalleri ekleyip pişiriyoruz.
Kaynayınca 1 kaşık tereyağı ekliyoruz.
Üzerine streç örtüp ılımaya bırakıyoruz.
1 paket kremayı ocakta ılıtıp üzerine 150 gram çikolata döküp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki fırından çıkarınca soğumasını bekleyip üzerine 1 çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
Krema ılıyınca 1 paket kremşanti döküp çırpıyoruz ve kekin üzerine döküyoruz.
Muzları ikiye bölüp yerleştiriyoruz.
Üzerine soğuyan çikolata sosunu gezdiriyoruz.
Fındık ve antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun .
 
Geri
Üst