AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga pasta Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
3 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 /2 paket sade toz krem şanti
Üzerine ganaj için;
200 ml krema
80 gram bitter çikolata
Ayrıyeten 4-5 adet muz

Malaga pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekini hazırlıyoruz.
Yumurta ve şeker güzelce beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz .
Sonra sırasıyla sıvı gereçleri ekliyoruz.
Kakao, un ,kabartma tozunu ekleyip hepsini çırpıyoruz.
Kalıp olarak tart kalıbı orta uzunluk 30 cm borcam kare yada yuvarlak fırın kabı kullanabiliriz.
Tart yada pasta kalıbı kullanacaksak içini çok güzel halde katı yağla yağlıyoruz harcı kalıba döküyoruz.
170 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkan keki beş dakika dinlenmeye alıyoruz üzerine yarım çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
Kremayı hazırlıyoruz toz krem şanti hariç tüm gereçleri karıştırıp pişmeye alıyoruz daima kıvam alana kadar katıştıyoruz.
Sıcak kremaya toz şantiyi ek edip güzelce çırpıyoruz altını kapatıyoruz.
Sıcak kremayı keke döküyoruz krema hafif soğuyunca muzları üzerine diziyoruz.
Ganaj hazırlıyoruz kısık ateşte kremayı eritiyoruz içine çikolatayı ek edip karıştıyoruz muzların üzerine döküyoruz.
Üzerini istek ettiğimiz üzere süslüyoruz. 4- 5 saat dolapta dinlendiriyoruz servise hazır.
Afiyetle.

Not; tercihe nazaran ganaj için krema ve çikolata yerine bir paket toz çikolata sosunu paket üzerinde yazılı biçimde hazırlayıp kullanabiliriz.

Malaga pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst