AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Pasta Tanımı İçin Materyaller

Pastanın keki için;
5 adet yumurta (akı ve sarısı başka ayrı kullanılacak)
1 çay bardağı şeker (yarısı yumurta akları için, yarısı sarıları için)
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
Pastacı kreması için;
Yarım litre süt (500 ml)
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 paket vanilya
2 paket krem şanti
Ganajı için;
200 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
160 gram bitter çikolata
6 adet muz

Malaga Pasta Tanımı Yapılışı

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Sonra elenerek diğer gereçler eklenir.
170 derece fırında alt üst pişirilir.
Kürdan testi ile denetim edin.
Fırından çıkıp soğuyunca 1 çay bardağı süt ile heryerini ıslatalım.
Vanilya ve krem şanti hariç materyalleri güzelce çırpalım ocağa alıp pişirelim.
Altını kapatıp vanilya ekleyelim soğuyunca kremşanti ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
Kremayı ocağa alalım kaynamasın ılısın kâfi çikolatalı alıp eritelim.
Kekimizin üstüne kremamızı dağıtalım sonra muzları bastıralım içine doğru sonra muzların üzerine hazırladığımız ganajı dökelim
Antepfıstığı yada fındık ile süsleyelim
 
Geri
Üst