AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dolusu kakao
2 çay bardağından bir parmak eksik un
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2.5 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
6 yemek kaşığı dolusu şeker
1 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 paket krema (200ml)
Üzeri için:
300 ml krema
300 gram çikolata
İçine:
8-10 adet küçük muz
Kenarları için :
Fındık
Antep fıstığı
Ceviz

Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaları sarısından ayıralım ve beyazıyla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Başka bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ılık su ile açalım ve beyazıyla karıştırıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, kaşık yardımı ile söndürmeden karıştıralım.
Kekimizi borcama alıp, 180 derece fırında fansız olarak pişirip soğutalım.
Krema için sıvı krema hariç tüm gereçleri karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ve sonra soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kremasını ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Kremamızı bir tavada kaynatmadan ısıtalım ve çikolatayı içine ekleyerek karıştıralım.
Soğuyan keklerimizi muzlarımızın ölçüsünde kesiyoruz.
Önce kremamızdan kekin üstüne koyuyoruz, daha sonra muzu ekleyip, güzelce yerleştiriyoruz ve yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
Son olarak üstünden çikolata sosunu dökerek kenarlarını fındıkla kaplıyoruz (Ben fındık kullandım siz istediğinizi kullanabilirsiniz) Afiyet olsun
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst