AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker tozu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
2.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı dolu nişasta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
7 tane muz
Yarım su bardağından bir parmak fazla süt (keki ıslatmak için)
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker tozu
2.5 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket krem şanti
Ganaj için;
1 paket krema
80 gram sütlü çikolata
80grambitter çikolata
Üzeri için ;
Beyaz çikolata

Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için birinci yumurta ile şekeri mikserle çırpıyoruz .
Sonrada sıvı yağ, sütü ,unu, nişastayı ,kakaoyu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip karıştırıp borcama döküyoruz .
180 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz .
Sonrada sonrada soğumaya bırakalım.
Soğuduktan yarım su bardağından bir parmak fazla süt keki üzerine döküyoruz.
Muhallebisi için ;sütü ,unu, yumurtayı, nişastayı ,şekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırıp pişiriyoruz .
Sonrada soğumaya bırakıyoruz soğuduktan şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
Muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz .
Sonra ganaj için kremayı eritip ,çikolatayı ekleyip ,sos haline getirip dolapta 10 dakika dinlensin.
Muzları büyükse ortadan 2 ye bölüp kremanın üzerine yerleştirelim, sonrada dolapta dinlenen sosu muzların üzerine dökelim.
Beyaz çikolatayı benmari metodu eritip pastayı düşleyelim ,dolapta 2 saat dinlendirin sonrada servis yapalım afiyet olsun.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst