AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Malaga Pasta Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet muz
Keki için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebi için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için;
1 paket krema
2 paket kare sütlü çikolata 160gr
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı süt
Süslemek için;
Çekilmiş ceviz

Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En başka kekimizi pişirelim yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sütü ekleyelim çırpalım. Un nişasta kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştıralım. Sıvı bir hamur elde edeceksiniz.
180 derece fırında kekimiz olana kadar pişirelim. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince 1 çay bardağı süt ile ıslatalım. Bir yandan muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri küçük bir tencere de birleştirelim ve pişirelim.
Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Soğuk kekin üzerine muhallebimizi dökelim. Mumları ikiye bölüp dizelim. Porsiyonluk olarak ayarlayalım.
Kremayı ısıtalım içine çikolataları atalım eriyene kadar karıştıralım soğuyana kadar bekleyelim. Pastanızı buz dolabında 30 dakika dinlendirelim soğuyan çikolatayı pastamızın üzerine dökelim.
Buz dolabında 2-3 saat dinlendikten sonra üzerine çekilmiş ceviz serpelim servis edelim. Afiyet olsun.
Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst