AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mala zarar verme sucu para cezasi ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mala zarar verme suçu para cezası ne kadar?​

Mala Zarar Verme başlıklı 151. maddesine göre; Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

Suçtan zarar gören ne demek?​

Başka bir anlatımla, suçun (maddi) konusuna yönelerek zarara uğratmış ya da bir tehlike ile karşı karşıya kalmış kişi aynı zamanda, suçtan zarar gören kişidir. Buna karşılık hak ve yararları dışında çıkarları ihlal edilen kişi ise dolaylı zarar gören olarak kabul edilmektedir.
Ceza davasında tazminat talep edilebilir mi?
Ceza davası sonucunda tazminat davası açılması mümkün olmakla birlikte ceza davasında da maddi veya manevi tazminata hükmedilebilmektedir. Ceza davasında sanığın kusurluluk oranı ve bilirkişi raporlarından çıkan sonuçlar tazminat miktarının tayin edilmesinde önem arz eder.
Kendi arabamı yakmanın cezası var mı?
Kişinin kendi malına zarar vermesi bu suçu oluşturmaz. Aksine malını genel güvenliği tehlikeye düşürecek şekilde tahrip eden, yakan kişi bakımından genel güvenliği tehlikeye düşürme suçu kapsamında işlem yapılabilir. Sahipsiz mallar bakımından bu suç oluşmaz. Ancak unutulan mal bakımından suç oluşur.

Kamu malları zarar vermenin hangi sonuçları olur?​

Mala zarar verme suçu nedeniyle ceza mahkemesi tarafından verilen hapis cezası, somut olayın koşullarının değerlendirilmesi sonucu adli para cezasına çevrilebilir. Hükümde de malvarlığına yönelik mala zarar verme suçunun işlenmesi halinde adli para cezasına hükmedilebileceği ifadesi açıkça yer almaktadır.

Suçtan zarar goren kişiye ne denir?​

Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmiş olan suçlar kapsamında veya soruşturulması ve kovuşturulması yapılan farklı kanunlarda düzenlenmiş olan suçlardan zarar gören veya mağdur olan kişiye müşteki denir.
 
Geri
Üst