Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mal gubresi ne zaman atilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mal gübresi ne zaman atılır?​

Kültür bitkilerinde ahır gübresinden en fazla yararlanan bitkiler sebze ve çapa bitkileri iken tahıllar içerisinde en fazla çavdar yararlanmaktadır. Ahır gübresi ile gübreleme az yağış alan ve ağır bünyeli topraklarda sonbahar, çok yağış alan bölgelerde ve kumlu topraklarda ise ilkbaharda yapılır.

Orga mineral gübre nasıl kullanılır?​

Taban gübresi olarak kullanılması durumunda organomineral gübreler, tohum veya kök derinliğine gelecek şekilde uygulanmalıdır. Üst gübre olarak kullanımda ise serpme yöntemiyle toprak yüzeyine uygulanır.
Zeytin ağacına hangi gübre verilir?
Yüzlerce deneyimli zeytin üreticisinin kullandığı yaygın bir zeytin ağacı gübreleme programı vardır, bu programa göre her yetişkin ağaç başına yılda bir veya iki kez 4-7 kg N-P-K 11-15-15 gübresi ile gübreleme yapılır. Sulama uygulanmayan ağaçlarda ise gübreleme yapmak için sonbahar ve kış ayları en uygun dönemdir.
Toros Organomineral gübre nasıl kullanılır?
Toros Organomineral Sıvı Gübre, proses esnasında %100 sterilize edildikten sonra filtrasyonu tamamlanarak, damlama sulama gibi gelişmiş sulama sistemleri ile meyve ağaçları, tarla ve/veya seraya verilmeye uygun hale getirilmektedir.

Orga mineral ne demek?​

Organik (kompost) ve kimyasal hammaddelerin bir araya getirilerek ve harmanlanarak üretildiği gübrelere organomineral gübre denir. Organik maddelerin toprağı iyileştirici özelliği ve kimyasal minerallerin faydalarının bir tek gübrede toplanmasıyla elde edilir.

Azot noksanlığı ve fazlalığı durumunda bitkide hangi durumlar gözlenir?​

Gelişmesini tamamlamış yaprakların rengi açık yeşil olur; azot eksikliği ilerledikçe sarı ve daha sonra da kırmızı renge dönüşmektedir. Ayrıca, yapraklarda ve meyvelerde küçülme, verimde azalma, bitki kök yoğunluğunda azalma, çanak yaprakların yeşil renginde solmalar gözlenir.
Azot eksikliğinde ne olur?
Azot Noksanlığı Belirtileri Yani bitkinin büyümesi yavaşlar. Bitki küçük kalır. Sürgün sayısı azdır ve sürgün boyu normalden kısa olur. Yapraklar küçülür ve yaşlı yapraklarda vaktinden önce dökülme görülür.
 
Geri
Üst