Mal beyani maasin kac kati?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.171
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mal beyanı maaşın kaç katı?​

Yönetmeliğe göre mal varlığında meydana gelen memurun net aylık tutarının beş katı tutarındaki artış mal varlığındaki önemli değişikliğin ölçüsü olup, bu tutarda banka hesabında birikim yapılan para da ek mal beyanını gerektirmektedir.

Memurlar hangi durumlarda mal bildiriminde bulunulur?​

Kamu görevlileri; kendilerinin, eşlerinin ve velayetleri altındaki çocuklarının şahsi mal varlıklarında önemli bir değişiklik olduğunda, değişikliği izleyen bir ay içinde yeni edindikleri mallara ilişkin ek bildirim vermek zorundadırlar. Bildirimde diğer malların yeniden belirtilmesine gerek yoktur.
Mal beyanında bulunmama cezası kalktı mı?
Mal Beyanında Bulunmama Cezası Nedir İlgili kanun maddesi uyarınca borçlu yasal süresi içerisinde beyanda bulunmazsa tazyik hapsi ile cezalandırılır. Bu ceza İcra Ceza Mahkemesi tarafından verilmekte olup borçlunun beyanda bulunmasıyla sadece bu cezası ortadan kalkar. İcra takibi devam eder.

Gerçeğe aykırı mal bildirimi nedir?​

ÖZET : Gerçeğe aykırı mal beyanında bulunma, borçlunun başkasına ait mal, alacak ve hakları kendisine aitmiş gibi göstermesi veya kendisine ait mal, alacak ve hakları gizlemesidir.

Mal bildiriminde evin değeri nasıl belirlenir?​

Evin değeri çok önemli değil rayiçlerden beyan edebilirsiniz. Ek mal bildiriminde bir defeda maaşınızın 5 katını aşan değişiklikleri bildiriyorsunuz. yoksa yavaş yavaş biriktirdiğiniz parayı beyan etmek gibi bir şey söz konusu değildir.
Memur mal beyanında bulunmazsa ne olur?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmayan memurlar kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılır.
Mal bildirimi formunda mal bildiriminde bulunan memurun yakınlarının bilgilerinin doldurulması istenmektedir. İlgili kısıma memur varsa eşinin ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bilgileri dolduracaktır. Eşi olan memurun eşinin çalışıp çalışmadığı burada önemli olmayıp eş bilgileri her şartta yazılacaktır.
Mal beyanı borçlunun borca yetecek kadar malını yazılı veya sözlü olarak icra dairesine bildirmesi ile yapılır.
Mal beyanı zorunlu mu?
İcra İflas Kanunu’nun 60. Maddesine göre ödeme emrini alan borçlunun yedi gün içerisinde icra müdürlüğüne başvurarak borcun tutarı kadar mal beyanında bulunması gerekmektedir. Bu beyanda evdeki eşyalar, üçüncü kişilerden olan alacaklar, maaşlar ve benzeri gibi mal ve alacakları gösterilebilmektedir.

Mal bildiriminde bulunmazsa ne olur?​

Bildirilmez ise cezası var mı? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmayan memurlar kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılır.

Gerçeğe aykırı mal beyanında bulunma suçu hangi mahkemede?​

Gerçeğe Aykırı Mal Beyanında Bulunma Suçu Bu suçun takibi alacaklının şikayetine bağlıdır. Suçun cezası üç aydan bir yıla kadar hapistir ve buna icra mahkemesi karar verir.
Mal bildirimi geç yapılırsa ne olur?
Zamanında mal beyanında bulunmayanlar hakkında 657 sayılı Kanun’un 125’inci maddesi gereğince Kademe İlerlemesinin Durdurulması cezası verilmektedir.

Mal bildiriminde edinme değeri nedir?​

Bildirimlerde, malların bildirim tarihindeki değerleri esas alınır. ÖRNEK: Aylık net maaşı 2.000- TL olan bir memur, 2.000 x 5 = 10.000- TL den fazla mal elde edinmesi ya da borçlanması halinde ek mal bildiriminde ve genel beyan döneminde ise genel mal beyanında bulunmak zorundadır.

Mal beyanında bulunmayan memura ne ceza verilir?​

Ayrıca, belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmayanların, 657 sayılı Kanunun 125/D-j maddesi uyarınca 1-3 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla cezalandırılmaları ve söz konusu cezanın özlük dosyasından silinmesine ilişkin süre içinde aynı fiil veya eylemin tekerrürü halinde ilgililerin …
Mal bildirim formuna bankadaki para yazılır mı?
Mal Bildirim Formunun arka yüzündeki 5. Bölümde para veya menkul değerlerin niteliğine dair bilgilere yer verilmesi gerekmekte olup, dipnotta bu bölüme yurt içindeki veya yurt dışındaki bankalar ile özel finans kuruluşlarında bulunan para veya menkul değerler yazılacağı belirtilmektedir.
 
Geri
Üst