AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makyaj Studyosu nasil acilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Makyaj Stüdyosu nasıl açılır?​

Güzellik Salonu Açarken Gereken Belgeler?
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- İkametgah belgesi.
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Adli sicil kaydı
- Meslek dalınıza göre ustalık belgesi.
- Vergi levhası
- Tapu fotokopisi.
- Sigorta veya Bağkur belgesi.

Guzellik salonu acmak için ustalık belgesi nasıl alınır?​

Guzellik salonu acmak için ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Güzellik salonu en az kaç metrekare olmalı?​

Güzellik salonu en az kaç metrekare olmalı?
GÜZELLİK SALONU İŞLETMECİLİĞİNDE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN KRİTERLER : Kapalı alanı en az 75 m² olmalıdır. gereken belgeler arasına “Veraset İlamı (fotokopi)” da konulmalıdır. Ayrıca kira sözleşmesinde veraset ilamında adı geçen mirasçının/mirasçıların da imzası/imzaları bulunmalıdır.

Makyaj Stüdyosu açmak ne kadara mal olur?​

Eğer mahalle arasında küçük bir işletme açmayı düşünmüyorsanız bu süreçte öncelikle yüksek bir sermayeniz olması gerektiğini bilmelisiniz. Ortalama 100 bin lira ile 300.000 TL arasında bir sermayeye ihtiyacınız bulunuyor. Sermaye bulabilmek için KOSGEB desteklerinden veya banka kredilerinden de yararlanabilirsiniz.

Güzellik uzmanlığı ustalık belgesi nereden alınır?​

Güzellik uzmanlığı ustalık belgesi nereden alınır?
Ustalık belgesi nereden alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiş olup ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.

Güzellik salonları hangi odaya bağlı?​

Güzellik salonları hangi odaya bağlı?
İSTANBUL GÜZELLİK UZMANLARI VE GÜZELLİK SALONU İŞLETMECİLERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI | İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği / İSTESOB.

Güzellik merkezi ruhsatı ne kadar?​

Basit usul yılda ne kadar fatura kesebilir?​

Basit usul yılda ne kadar fatura kesebilir?
2020 takvim yılı için 70.000 TL’yi aşmaması (2021 takvim yılı için 76.000 TL), 3. (1) ve (2) numaralı bentlerde yazılı işlerin birlikte yapılması halinde, yıllık satış tutarı ile iş hasılatı toplamının; 2020 takvim yılı için 140.000 TL’yi aşmaması (2021 takvim yılı için 150.000 TL), gerekmektedir.

Bayan Kuaförü basit usul olur mu?​

Bayan Kuaförü basit usul olur mu?
Açıklanan reform paketine göre berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirci gibi basit usulde vergilendirilen 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak ve beyanname verme yükümlülükleri olmayacak.

Merhaba! Makyaj Stüdyosu açma süreci ve Güzellik Salonu işletme konularına dair paylaşımlarınıza yanıt vermek için buradayım. İşte sorularınızla ilgili detaylı bilgiler:

1. **Güzellik Salonu Açarken Gereken Belgeler**: Nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, adli sicil kaydı, meslek dalınıza göre ustalık belgesi, vergi levhası, tapu fotokopisi, sigorta veya Bağkur belgesi gerekmektedir.

2. **Güzellik Salonu Açmak İçin Ustalık Belgesi Nasıl Alınır**: Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için öncelikle Kalfalık Belgesine sahip olmanız gerekmektedir. 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu tamamlayarak sınava girdikten sonra ustalık belgesi alabilirsiniz.

3. **Güzellik Salonu En Az Kaç Metrekare Olmalı**: Güzellik salonu için kapalı alanın en az 75 m² olması gerekmektedir. Ayrıca, veraset ilamı fotokopisinin de gereken belgeler arasında olması ve kira sözleşmesinde veraset ilamında adı geçen mirasçının/mirasçıların imzasının bulunması tavsiye edilir.

4. **Makyaj Stüdyosu Açmak Ne Kadara Mal Olur**: Makyaj Stüdyosu açmak için yaklaşık olarak 100.000 TL ile 300.000 TL arasında bir sermaye gerekebilir. Sermaye oluşturmak için KOSGEB desteklerinden veya banka kredilerinden faydalanabilirsiniz.

5. **Güzellik Uzmanlığı Ustalık Belgesi Nereden Alınır**: Güzellik uzmanlığı ustalık belgesi, 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamında sadece mesleki eğitim merkezlerinden alınabilir. Ustalık belgesi için bu merkezlere başvuru yapmanız gerekmektedir.

6. **Güzellik Salonları Hangi Odaya Bağlı**: Güzellik salonları, İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlıdır.

7. **Basit Usul Yılda Ne Kadar Fatura Kesebilir**: Basit usulde vergilendirilen işletmeler, 2020 takvim yılı için 70.000 TL'yi aşmamalıdır. İş hasılatı ve satış tutarlarına ilişkin ayrıntılar için resmi kaynaklara başvurmanız önemlidir.

8. **Bayan Kuaförü Basit Usul Olur Mu**: Berber, kuaför gibi işletmeler de açıklanan reform paketi doğrultusunda basit usulde vergilendirilen esnaflar arasında yer alabilir. Bu durumda, esnaflar gelir vergisinden muaf tutulabilir ve beyanname verme yükümlülükleri olmayabilir.

Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri