AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makromolekul nedir ornek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Makromolekül nedir örnek?​

Makromolekül, küçük yapıtaşlarının yani monomerlerin polimerleşmesiyle (kovalent bağ ile bağlanmasıyla) oluşmuş çok büyük moleküler yapılardır. Örneğin amino asitlerin polimerleşmesiyle proteinler ; şeker, fosfat asidi ve azot içeren heterosiklik baz (purin/pirimidin) polimerleşmesiyle nükleik asitler oluşur.

Kaç çeşit makromolekül vardır?​

Kaç çeşit makromolekül vardır?
4 Makromolekül sınıfı incelenecektir: Polisakkaritler. Lipidler. Nükleik Asitler.

Lipidler neden makromolekül değildir?​

Lipidler makromoleküller arasında bir ayrıcalıktır. Çünkü, polimerleri yoktur. C, H ve O içerirler • Lipidlerin ortak özellikleri suya karşı affiniyeleri ya çok azdır, ya da hiç yoktur. – Çünkü, yapıları apolar kovalan bağlardan zengindir.

Makro moleküllü olan plastiklerin en küçük elemanlarına ne denir?​

Makro moleküllü olan plastiklerin en küçük elemanlarına ne denir?
Polimerin ne demek olduğunu açıklarken monomer ve polimer terimlerini beraber betimlemek daha doğru olur. Monomer, birbirine kovalent bağlarla bağlanarak daha büyük moleküller oluşturabilen küçük bir moleküldür.
Biyomoleküller nedir ne işe yarar?​
Biyomolekül, canlılarda yer alan moleküllere verilen isimdir. Bu moleküllerin arasında iri yapılı protein, polisakkarit ve nükleik asitler gibi canlı yaşamı için birinci dereceden önemli olan moleküller yer almaktadır.

Molekül kavramı nedir?​

Molekül kavramı nedir?
Molekül, birbirine bağlı gruplar halindeki atomların oluşturduğu kimyasal bileşiklerin en küçük temel yapısına verilen addır. Diğer bir ifadeyle bir molekül bir bileşiği oluşturan atomların eşit oranlarda bulunduğu en küçük birimdir. Moleküller yapılarında birden fazla atom içerirler.

Moleküler biyolojide kullanılan yöntemler nelerdir?​

Moleküler Biyoloji Teknikleri
- Expression Cloning (Klon protein sentezi tekniği):
- Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR):
- Jel Elektroforezi:
- Macromolecule Blotting and Probing (Makromolekül Eleme ve Sondalama):
- Southern Blotting (Southern Blot):
- Northen Blotting (Northen Blot):
- Western Blotting (Western Blot):

Kompleks moleküller ne demek?​

Kompleks moleküller ne demek?
en az iki molekülün bir araya gelerek oluşturduğu yapıların genel adı. moleküllerin yapısına bağlı olarak kompleks yapıyı bir arada tutan bağlar ve de fonksiyonlar farklı olabilmektedir. ayrıca çoğu zaman bu birleşmeler geri dönüşümlü (bkz: reversible) olabilmektedir.

Fosfogliserid nedir?​

Fosfolipitler dört bileşenden oluşurlar; bir veya iki yağ asit grubu, negatif yüklü bir fosfat grubu, bir alkol grubu ve de bunları birbirine bağlayan bir omurga. Gliserol omurgalı fosfolipitlere gliserofosfolipit veya fosfogliserit denir.

Polyvinyl nedir?​

Polyvinyl nedir?
Polivinil klorür, (Genelde kısaltılmış olarak PVC diye kullanılır.) oldukça geniş kullanım alanı olan bir plastik polimer. Polietilen ve polipropilenden sonra dünyada en çok üretilen üçüncü sentetik plastik polimerdir.
Yaygın adı polyester olan polimer bileşiğinin kısa gösterimi nedir?​
Polietilen tereftalat (bazen poli(etilen tereftalat) olarak da yazılır) eskiden PETP veya PET-P olarak veya genellikle en yaygın PET veya PETE olarak kısaltılan polyester ailesi reçinelerinden bir termoplastik polimer reçinedir.

Biyomoleküllerin sınıfları nelerdir?​

Biyomoleküllerin sınıfları nelerdir?
Biyomoleküler yapı biyomoleküllerin (başlıca protein, DNA ve RNA’nın) yapısıdır. Bu moleküllerin yapısı genelde birincil, ikincil, üçüncül ve dördüncül yapı olarak ayrılır.

Supramoleküler nelerdir?​

Supramoleküler kimya, Jean-Marie Lehn’in tanımına göre, supramoleküler yapıların incelenmesine odaklanan bir kimya dalıdır; moleküler montajlar ve moleküller arası bağlar kimyasıdır. (Supramoleküler yapı, iki veya daha fazla molekülün moleküllerarası etkileşimlerle kararlı hale getirildiği montajlardır.)

Molekül Nedir örnek?​

Molekül Nedir örnek?
İki ya da daha fazla atom birbirleri ile kimyasal bağ yaparlarsa molekülleri oluştururlar. Atomların aynı ya da birbirinden farklı olmasının bir önemi yok. İki ya da daha fazla elementten oluşan moleküller, bileşik olarak adlandırılır. Su, kalsiyum oksit ve glukoz; bileşik olan moleküllerdir.
 
Geri
Üst