Maklube

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
1 adet tavuk (Parçalanmış)
4 su bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet patlıcan
6 adet biber
Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı yağ

Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Parçalanmış tavukları yağ koyduğunuz tencereye yerleştirin ve kısık ateşte kızarana kadar pişirin.
Tavuklar pişerken patlıcan ve biberi kızartmalık olarak doğrayın ve kızartın.
Pirinçlerinizi bir kaba alın ve sıcak suda dinlendirin.
O sırada tavuklarınız kızarmış olacaktır.
Tavukların üzerine kızarttığınız patlıcan ve biberi güzelce yerleştirin.
Pirincinizi bir tencerede hafif yağ ile kavurun ve pirinçleri de tavuk patlıcan ve biberin üzerine dökün yerleştirin.
Pirinci yarım parmak geçecek kadar su ekleyin ama kısım kısım koyun.
İlk koymanız da tuz ile karıştırın onu ilave edin.
Sonra pirinci 1 parmak geçesiye kadar daha ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişsin.
Sonra geniş bir tepsiyi kapak gibi koyun ve ters çevirin görünüşü zaten güzel oluyor ama dilediğiniz gibi görünüşünü hafif baharat yada yeşillik ile süsleyin şimdiden afiyet olsun.
Maklube Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst