AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maklube

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Maklube Tanımı İçin Gereçler
500 kilo dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yağ

Maklube Tanımı Yapılışı

Öncelikle pirinçleri 10 dk kadar suda bekletip güzelce yıkayalım.
Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayalım.
Akabinde etimizi 2-3 bardak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
Düzgünce pişen etlerimizi kenara alıyoruz. Suyumuzu dökmüyoruz.
Tıpkı tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup yağ gereğince ısındığında etlerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.
Akabinde yemeklik doğranan soğanları ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz.
Yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4dk kavurduktan sonra etli karışımı güzelce kasığın zıddı ile düzleyip pirinçleri ekleyelim.
Akabinde et suyu +sıcak sudan toplamda 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kapta karıştırıp tencereye ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dk çekti benim ocağımda. Dinlenen yemeğimizi.
Büyük bir tepsinin yahut tabağın üstüne karşıt çeviriyorum. Şimdiden afiyet olsun!.
#maklube #tarif #food #i.
 
Geri
Üst