AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maklube

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Maklube Tanımı İçin Materyaller

Pilav için;
3 su bardağı pirinç
Bir tatlı kaşığı silme tuz
4 bardak sıcak su
1 küp şeker
2 bardak et suyu
Et için;
1 kg sotelik doğranmış et
1 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
Az toz biber
Salata gereçleri;
4 tane orta uzunluk domates
4 tane salatalık
1 adet soğan
Yarım demet kıvırcık
Zeytinyağ
Tuz
Limon

Maklube Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etler tencereye alınır ,üzerini geçecek kadar su eklenip yumuşayana kadar pişirilir .
Etin suyunu bir ölçü pilav için ayırıyoruz.
Pişen etlere baharatları ve tuzu ekleyip kapatıyoruz .
Başka taraftan pilava geçiyoruz, düzgünce yıkadığımız pirinçleri ılık suda bekletiyoruz ve pilav için su kaynatıyoruz .
Beklemiş ve beyazlaşmış pirinçleri tencereye yağ daha sonra pirinçleri alıp uygunca kavuruyoruz .
Daha sonra et suyunu ve kaynamakta olan sıcak suyu şekeri koyuyoruz.
Suyunu çekinceye kadar pişirip kapatıp bir örtü ile kapatıyoruz .
Salata içinde materyaller istediğimiz formda kesilir.
Daha sonra sosları eklenir karıştırılır.
Sunum için bir tencereye etler alınır ,üzerine dinlenmiş pilav eklenir düzgünce bastırdıktan sonra sunum yapacağımız tepsinin üzerine aksi çevrilerek biçim çıkartılır.
Kenar kısımlarına salatadan ve yoğurttan sırasıyla eklenir deneyenlere afiyet olsun
 
Geri
Üst