AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maklube

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Maklube Tanımı İçin Malzemeler

Et yemeği için;
700 gram kuşbaşı et (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartma için ;
7-8 adet büyük uzunluk patates
2-3 adet patlıcan
Sıvı yağ
Pilavı için;
2 bardak pilavlık
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Salatası için;
3-4 adet havuç
3 adet salatalık
4-5 adet domates
1 demet marul
1 kase yoğurt

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi yüksek ateşte ısıtıyoruz, yağımızı koyuyoruz, etlerimizi koyup kavuruyoruz. Kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz. Salçasını ve biberleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz,.
Baharatlarını, tuzunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz,.
Kavrulan etlerimizin altını kapatıp diğer bir tarafta ince ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri kızartıyoruz.
Patlıcanları da yuvarlak formda kesip onları da kızartıyoruz, pilavımız için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ alıp eritiyoruz.
Pirinçlerimizi kavurup üzerini geçecek kadar sıcak suyunu koyuyoruz. Tuzunu ek edip kısık ateşte demliyoruz, ben bütün malzemeyi farklı başka yaptım, isterseniz eti kavurup kızartılan patates patlıcan üzere zerzevatları ekleyip pilavını da birebir tencerede pişirebilirsiniz.
Şekillendirmek için farklı bir tencereye etlerimizi koyuyoruz.
Üzerine patatesleri, patlıcanları koyuyoruz, demlenen pilavımızı da ekleyip yavaşça bastırıyoruz.
Büyükçe bir tepsiye aykırı çevirip yavaşça çıkarıyoruz.
Salatası için; havuçları rendeliyoruz, öteki malzemeleride ince ince doğruyoruz, yoğurda tuzunu ek edip karıştırıyoruz, tepsinin kenarına istediğimiz sırayla diziyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst