SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Maklube Tanımı İçin Malzemeler
2 tane orta havuç
3 tane orta uzunluk patlıcan
3 tane orta uzunluk patates
2 modül tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 adet et bulyon
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et bulyon atıyoruz, pilavımız pişince demlenmesi için bez yardımıyla sarıp köşeye kaldırıyoruz.
Sonra halka halka doğradığımız materyallerimizi az yağda patlıcanları havuçlarımızı patateslerimizi kızartıyoruz tuzlayıp, en son kuş başı doğradığımız tavuk göğsümüze biraz tuz ve toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz.
Sonra ocaktan aldığımız tencerede sırasıyla tavukların üstüne patatesleri, havuçları ve patlıcanları diziyoruz, en son pilavımızı alıp döküyoruz bastırıyoruz.
Servis edeceğimiz vakit bir tepsiye karşıt çevirip, tencerenin üstüne biraz vurup, sunum yapıyoruz afiyet olsun.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 tane orta havuç
3 tane orta uzunluk patlıcan
3 tane orta uzunluk patates
2 modül tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 adet et bulyon
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et bulyon atıyoruz, pilavımız pişince demlenmesi için bez yardımıyla sarıp köşeye kaldırıyoruz.
Sonra halka halka doğradığımız materyallerimizi az yağda patlıcanları havuçlarımızı patateslerimizi kızartıyoruz tuzlayıp, en son kuş başı doğradığımız tavuk göğsümüze biraz tuz ve toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz.
Sonra ocaktan aldığımız tencerede sırasıyla tavukların üstüne patatesleri, havuçları ve patlıcanları diziyoruz, en son pilavımızı alıp döküyoruz bastırıyoruz.
Servis edeceğimiz vakit bir tepsiye karşıt çevirip, tencerenin üstüne biraz vurup, sunum yapıyoruz afiyet olsun.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı