AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maklube (Sebzeli Pilav)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo yakın modül et (Tavukta olur)
8 adet biber
5 adet patates
2 adet patlıcan (İsteğe bağlı)
1 tane domates
1 avuç nohut
Yarım kilo pirinç
Tatlı kaşığı dolusu beştürlü baharat
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar.
Pirincimizi evvelce kaynar suda bekletiyoruz.
Etlerimizi olağan lokmalık halde kesiyoruz güzelce yıkayıp baharatlandırıp düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Patatesleri küp biçiminde kesip kızartıyoruz.
Biberleri 3 modül olacak halde kesip kızartıyoruz.
Domatesi kabuğunu alıp rendeliyoruz patlıcanları da kesip kızardıktan sonra tencere koyma sürecine gelelim.
Etlerimizi düdüklü den alıp yağladığımız teflon tencereye diziyoruz.
Onun üstüne kızarttığımız birinci olarak patates üstüne biber patlıcan nohut rendelenen domatesi ekliyoruz
Üstüne beş türlü baharat biraz bulbiber karabiber koyduktan sonra yıkanan pirinci ekliyoruz.
Ayırdığımız etin suyunu kaynatıp pirince ek edip ateşe koyuyoruz.
Kaynayınca orta ateşte pişse daha yeterli olur. Afiyet olsun.
Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst