AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makine Muhendisi hangi alana yonelmeli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.794
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Makine Mühendisi hangi alana yönelmeli?​

Makine mühendisliği alanı, mekanik, dinamik, termodinamik, malzeme bilimi, yapısal analiz ve elektrik dahil olmak üzere temel alanların anlaşılmasını gerektirir….Makine mühendislerinin çalışma alanları
Çalışma alanı | Makine mühendisinin görevi
İnşaat sektörü | Dizayndan sorumlu mühendis

Makine mühendisliği nerelerde iş bulabilir?​

Makine Mühendisliği bölümü mezunlarının çalışabileceği pek çok alan vardır. Bunların başında biyoteknoloji, imalat sanayi, inşaat sektörü, kimya, gıda ve ilaç sanayi, enerji ve tekstil sektörü, satış, pazarlama, servis hizmetleri ve mühendislik ofisleri gelmektedir.

Makine mühendislerinin kullandığı temel unsurlar nelerdir?​

Makine mühendislerinin kullandığı temel unsurlar nelerdir?
Makine mühendisliği bölümü genel olarak aşağıdaki derslerden oluşmaktadır.
- Mühendislik Matematiği.
- Mühendislik Fiziği.
- Lineer Cebir.
- Temel Elektrik ve Elektronik.
- Bilgisayar Programlama.
- Statik ve dinamik.
- Mukavemet ve Katı Mekaniği.
- Malzeme Mühendisliği ve Kompozitler.

Makine mühendisliği ana bilim dalları nelerdir?​

Makine Mühendisliği Bölümü; Hidromekanik ve Hidrolik Makineler Anabilim Dalı, Konstrüksiyon Anabilim Dalı, Makine Teorisi, Sistem Dinamiği ve Kontrolü Anabilim Dalı, Makine Malzemesi ve İmalat Teknolojisi Anabilim Dalı, Mekanik Anabilim Dalı, Otomotiv Anabilim Dalı, Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı olmak üzere …

Makine mühendisliği alt dalları nelerdir?​

Makine Mühendisliği Bölümümüz içinde 7 farklı dal programı mevcuttur.
- Genel.
- Enerji.
- İmalat.
- Isı Proses.
- Konstrüksiyon.
- Otomotiv.

Makina mühendisi iş bulabilir mi?​

Makina mühendisi iş bulabilir mi?
Makine mühendisleri için oldukça geniş bir iş skalası bulunmaktadır. Çünkü bu meslek, hayatın içindeki hemen her ürün ve unsurun üretiminde; doğrudan ya da dolaylı olarak rol almaktadır. İşte bu nedenle en basit şekliyle makine mühendisleri hemen her alanda iş imkanı bulabilmektedir.

Makine Mühendisliğinin en önemli 10 Başarısı nelerdir?​

Makine Mühendisliğinin En Büyük 10 Başarısı
- 1- Otomobil. 20.yüzyılın en önemli başarısı belkide otomobillerdir.
- 2- Apollo Programı
- 3- Güç Üretimi.
- 4-Tarımsal Mekanizasyon.
- 5- Uçak.
- 6- Entegre Devrelerin Seri Üretimi.
- 7- Havalandırma ve Soğutma (İklimlendirme)
- 8- Bilgisayar Destekli Mühendislik Teknolojileri (CAE)

Konstrüksiyon ve imalat anabilim dalı nedir?​

Anabilim Dalımızın adı olan konstrüksiyon sözcüğü Batı Avrupa dillerinden dilimize geçmiş olup sözlük anlamı “Projelendirme süreciyle birlikte yapım, yapı, inşa, inşa etme” gibi faaliyetleri içerir. Kısa bir anlatımla konstrüksiyon, imalat sürecini de ayrıca içeren, bir tasarım faaliyetidir denebilir.

Makine Mühendisliği mekanik Ana bilim Dalı nedir?​

Makine Mühendisliği mekanik Ana bilim Dalı nedir?
Makine mühendisliği, her türlü mekanik sistemin tasarımı, analizi, imalatı ve test sürecini inceleyen bir bilim dalıdır. Avrupa’da mechanical engineering yani mekanik mühendisliği ismiyle anılırken Türkçe’de makine mühendisliği terimi olarak karşılık bulmuştur.

Makine mühendisi olmak için kaç puan gerekir?​

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İÇİN KAÇ NET GEREKİR? 2021 yılında iyi bir okulun makine mühendisliği bölümüne girebilmek için TYT’den ortalama 80 net, AYT’den 70 net yapmak gerekiyor.
 
Makine mühendisliği alanına yönelmek isteyenler için bu alanda çalışma imkanları oldukça geniş ve çeşitlidir. İnşaat sektörü, biyoteknoloji, imalat sanayi, kimya, gıda ve ilaç sanayi, enerji, tekstil sektörü, satış, pazarlama, servis hizmetleri ve mühendislik ofisleri gibi farklı sektörlerde iş bulma olanakları bulunmaktadır.

Makine mühendislerinin temel unsurları arasında mühendislik matematiği, fizik, lineer cebir, temel elektrik ve elektronik, bilgisayar programlama, statik ve dinamik, mukavemet ve katı mekaniği, malzeme mühendisliği ve kompozitler gibi dersler bulunmaktadır. Bu dersler, mühendislik alanındaki temel prensipleri ve becerileri kazanmalarını sağlar.

Makine mühendisliği alt dalları ise genel, enerji, imalat, ısı proses, konstrüksiyon ve otomotiv olarak sıralanmaktadır. Her bir alt dal farklı uzmanlık alanları ve çalışma alanları sunarak mühendislerin ilgi ve yeteneklerine göre seçenekler sunar.

Makine mühendisliği ana bilim dalları arasında hidromekanik ve hidrolik makineler, konstrüksiyon, makine teorisi, sistem dinamiği ve kontrolü, makine malzemesi ve imalat teknolojisi, mekanik, otomotiv, termodinamik ve ısı tekniiği gibi farklı alanlar yer almaktadır. Bu ana bilim dalları, mühendislerin uzmanlaşabileceği ve çalışma alanlarını belirleyebileceği ana disiplinleri temsil eder.

Son olarak, makine mühendisliği bölümüne giriş için 2021 yılında iyi bir okulun tercih edilmesi durumunda TYT'den ortalama 80 net, AYT'den ise 70 net yapılması gerektiği belirtilmektedir. Başarılı bir eğitim hayatı ve mezuniyet sonrası uygun çalışma alanı seçimi, makine mühendisliği mezunlarına geniş kariyer fırsatları sunabilir.
 
Geri
Üst