AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makine diline cevrilmis dosya uzantisi nedir?

Editör

Yeni Üye

Makine diline çevrilmiş dosya uzantısı nedir?​

Kaynak program derlenince, makina diline çevrilen programın adı, . OBJ uzantısını alır.

Kullanıcıların işlerine çözüm sağlayacak şekilde kayıt tutan programlara ne ad verilir?​

Uygulama Yazılımları (Application Software); bu kullanıcıların işlerine çözüm sağlayan örneğin çek, senet, stok kontrol, bordro, kütüphane kayıtlarını tutan programlar, bankalardaki müşterilerin para hesaplarını tutan programlar vs. gibi yazılımlardır.

Derleyici bir sistem yazılımı mıdır?​

Derleyici bir sistem yazılımı mıdır?
Sistem Yazılımları (System Software); bilgisayarın kendisinin işletilmesini sağlayan, işletim sistemi, derleyiciler (compilers) (Yazılım programında, yazılan programı makine diline çeviren program) gibi yazılımlardır.

Java source code nedir?​

Programcılar tarafından yazılan Java kaynak kodları . java uzantılı dosyalarda yer alır ve Java derleyicisi tarafından derlenerek bytecode adı verilen kodları içeren . class uzantılı bir dosya elde edilir. Elde edilen bu dosya Java Sanal Makine (Java Virtual Machine) bulunan işletim sistemlerinde çalıştırılabilir.

Hangi yazılım sistem yazılımıdır?​

Tüm bilgisayarlarda karşımıza çıkabilecek düzeyde olan Microsoft Windows, Apple OS, Linux, Ubuntu gibi sistemler birer işletim sistemi yazılımıdır. Bu yazılımların üzerinde kullanımımızı etkileyen uygulamalara ise sistem yazılımları ismi verilir.

Donanım ile yazılım arasında bağlantı kurarak bilgisayarın işleyişini sağlayan programa ne ad verilir?​

Donanım ile yazılım arasında bağlantı kurarak bilgisayarın işleyişini sağlayan programa ne ad verilir?
İşletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak, donanım ve yazılım nitelikli kaynakların kullanıcılar arasında adil bir biçimde paylaştırılmasını ve donanım ile yazılım birimlerinin etkin bir biçimde kullanılmalarını sağlayan sistem programları topluluğuna denir.
1 ve 0 dan oluşan dile ne denir?​
O 0’lar ve 1’ler, makine kodudur. Bu kod dilinde 0 ve 1’in farklı kombinasyonları belirli komutları temsil eder. Örneğin “1100” toplamayı temsil ediyorsa, mesela “1100 0 1” komutu 0 ve 1 sayılarının toplama işlemini temsil ediyor olabilir.

Makine diline çevrilmiş dosya uzantısı ".OBJ" uzantısıdır. Bu uzantı, kaynak programın derlenerek makine diline çevrilen hali için kullanılır.

Kullanıcıların işlerine çözüm sağlayan programlara genellikle "Uygulama Yazılımları" (Application Software) adı verilir. Bu tür yazılımlar, kullanıcıların günlük işlerini kolaylaştıran ve çözüm sunan programlardır. Örnek olarak çek, senet, stok kontrol, bordro, kütüphane kayıtları gibi programlar verilebilir.

Derleyici, bir sistem yazılımıdır. Sistem yazılımları (System Software), bilgisayarın işletilmesini sağlayan temel yazılımlardır. Derleyiciler de bu kategoriye girer ve yazılan programları makine diline çevirerek çalıştırılabilir hale getirir.

Java kaynak kodları ".java" uzantılı dosyalarda yer alır. Bu kaynak kodlarının derlenmesi sonucunda elde edilen dosya ise ".class" uzantılıdır ve bytecode adı verilen kodları içerir. Bu dosya, Java Sanal Makine üzerinde çalıştırılabilecek şekilde işlenmiş olur.

Donanım ile yazılım arasında bağlantı kurarak bilgisayarın işleyişini sağlayan programa genellikle "İşletim Sistemi" denir. İşletim sistemi, donanım ile yazılım arasındaki iletişimi ve kaynakların kullanımını yönetir.

1 ve 0'lardan oluşan dile "makine kodu" denir. Bu dilde, farklı kombinasyonlar belirli komutları temsil eder ve bilgisayarın işlem yapmasını sağlar. Mesela, belirli bir kombinasyon toplama işlemi gibi belirli bir görevi temsil eder.

Geri