Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Makattan kan gelmesi ve karin agrisi neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Makattan kan gelmesi ve karın ağrısı neden olur?​

Aşırı kilo, sigara kullanımı, ülseratif kolit, Crohn hastalığı, hareketsiz yaşam ve stresin neden olduğu kalın bağırsak polipleri, göbek bölgesinde ağrı, kabızlık ya da ishal, gaita renginde farklılık ve makattan kan gelmesi, kanlı dışkı şeklinde belirtiler gösterir. 50 yaşını aşmış kişilerde sık, 70 yaşını aşmış …

İshalde kan gelirse ne olur?​

Kanlı ishal diğer adı ile de dizanteri, bir tür bağırsak enfeksiyonudur. İnsandan insana özellikle iyi temizlenmemiş yiyeceklerden aracılığı ile bulaşan hastalık, yiyeceklerin dışkıya bulaşması sonucunda ortaya çıkar. Hastalığın başlangıcında ortaya çıkan belirtiler aslında yoğun değildir.
Kanlı ishale neden olan parazit?
Dizanteri nedir, neden olur? Dizanteri, pek çok bakteri, amip ve virüs türünün neden olabildiği şiddetli bir bağırsak enfeksiyonudur. Bakteriyel dizanteriye, Shigella, Salmonella veya E. coli gibi bakteriler sebep olur. Amebik dizanteriye ise bağırsakları enfekte eden tek hücreli bir parazit olan amebiasis neden olur.

Uzun süreli karın ağrısı neden olur?​

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Rektum kanseri kan tahlilinde çıkar mı?​

Kolon kanseri riski olan ancak kolonoskopiden çekindiği için doktora gidemeyenlerin imdadına kan testi yetişiyor. Koldan alınan 10 cc kanla kolon kanserinin genetik şifreleri çözülüyor. Koldan alınan kanla, kolon kanserinde erken teşhis imkanı yakalanıyor.
Makat kanseri kaç yaşında?
Yaş: Rektum kanseri sıklığı 40 yaş üzerinde artmaya başlar, 40 yaşından sonra her 10 yılda bir yakalanma riski ikiye katlanır. En sık görüldüğü yaş grubu 70 yaş üzeridir. Rektum kanseri tanısı alan hastaların %90′ ı 50 yaş ve üzeridir.

Geri