AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makaron neden yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.665
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Makaron neden yapılır?​

Yumurta akı, pudra şekeri, toz şeker, badem tozu veya öğütülmüş badem ile yapılır, ayrıca renklendirmek için gıda boyası kullanılır. İçerisinde badem kullanılması nedeniyle acıbadem kurabiyesiyle karıştırılır. Tipik bir macaron, bir sandviç gibi arasına krema veya reçel dolgusu konularak sunuluyor.

Makaron mu macaron mu?​

Küçük ve çok lezzetli bir tatlı olan makaron; beze, badem unu ve tereyağlı krema dolgusuyla yapılır. Fransızca macaron “badem ve yumurta akından yapılan kurabiye” anlamına gelir, İtalya’da küçük hamur işi anlamına gelen ‘Maccarone’ kelimesinden alınmıştır.

Makaronun içinde ne var?​

Makaronun içinde ne var?
İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir. Makaron için, yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır. Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir.

Makaron ne kadar süre taze kalır?​

Makaron ne kadar süre taze kalır?
Hemen yenmesi doğru değil çünkü. Bir gün bekledikten sonra gerçek lezzetine kavuşuyor. Ama makaron satın alındıktan sonra bir gün içinde tüketilmeli. Ancak buzdolabında kalırsa ömrü dört-beş güne uzatılabilir.

Makaron ilk nerede yapıldı?​

Bilinen ilk makaronun tarihi Orta Çağ’lara dayanır. O zamanlar makaron; badem, yumurta akı ve şekerden yapılan; dışı gevrek, içi yumuşak bir tatlıydı. Makaronun kredisi Fransızlar’da olsa da, Venedik manastırlarında 8. yüzyıldan beri yapılan bu tatlıyı İtalya’dan Fransa’ya getiren Catherine de Medici’ydi.

Gerçek makaron nasıl yapılır?​

Makaron Yapımı ve Püf Noktaları Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.
- İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.

Makaron çabuk bozulur mu?​

Makaron çabuk bozulur mu?
 
Evet, makaron çabuk bozulabilir. Makaron, özellikle içerdiği krema dolgusu nedeniyle nemli bir tatlı olduğundan çabuk bozulabilir. Oda sıcaklığında ve açık havada bırakıldığında, nemin etkisiyle yumuşayabilir ve tadı bozulabilir. Bu nedenle, makaronları taze tutmak için buzdolabında saklamak daha uygundur. Ancak buzdolabında saklanan makaronların ömrü de sınırlıdır. Genellikle bir gün içinde tüketilmesi önerilir. Buzdolabında saklanan makaronlar dört-beş gün içinde tüketilmelidir. Ayrıca, makaronları hava almayan kapalı bir kutuda saklamak da tazeliklerini korumalarına yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst