Makaron nasıl yapılır tarifi
Hem cocukların hemde misafirlerinizin hayran kalacağı minik ve renkli makaronlar yapmak elinizde Bunun icin gereken malzemeleri verdikten sonra bir kac kucuk puf noktasına da değineceğiz
Oncelikle makaron yapabilmek icin gerekli olan malzemelerimiz;
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mumkunse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 cay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İcin:
100 gr sutlu cikolata
100 gram krema
imagesmakaronnasilyapilirtarifi5ad3c6a637db6
Yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede duşuk devirde cırpılmaya başlanır Kopuklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir Yuksek devirde traş kopuğu kıvamına gelinceye kadar cırpmaya devam edilir (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten gecirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan uste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 Tl buyukluğunde sıkılır ve 30 dakika kurutulur
Onceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir Soğuyunca yerinden cıkartılır ve eşleştirilir Aralarına ganaj kreması surulur ve 1 gun sonra servis yapılır
Ganaj kremasının yapımı:
İlk olarak krema icin, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince icine cikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır İlk başlarda sıvı olan krema, buzdolabında cokokrem kıvamına getirilir
Hem cocukların hemde misafirlerinizin hayran kalacağı minik ve renkli makaronlar yapmak elinizde Bunun icin gereken malzemeleri verdikten sonra bir kac kucuk puf noktasına da değineceğiz
Oncelikle makaron yapabilmek icin gerekli olan malzemelerimiz;
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mumkunse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 cay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İcin:
100 gr sutlu cikolata
100 gram krema
imagesmakaronnasilyapilirtarifi5ad3c6a637db6
Yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede duşuk devirde cırpılmaya başlanır Kopuklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir Yuksek devirde traş kopuğu kıvamına gelinceye kadar cırpmaya devam edilir (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten gecirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan uste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 Tl buyukluğunde sıkılır ve 30 dakika kurutulur
Onceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir Soğuyunca yerinden cıkartılır ve eşleştirilir Aralarına ganaj kreması surulur ve 1 gun sonra servis yapılır
Ganaj kremasının yapımı:
İlk olarak krema icin, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince icine cikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır İlk başlarda sıvı olan krema, buzdolabında cokokrem kıvamına getirilir