Makaron Karpatka

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Makaron Karpatka Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
200 gram tereyağ
250 gram un
1 çimdik tuz
1 çay bardağı su
3 adet yumurta+yumurta akı
Krema için;
1 lt süt
200 gram tereyağ
250 gram un
4 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 pk vanilin
1 paket çiğ krema

Makaron Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu tereyağı ve bir çimdik tuzu bir tencereye alalım, tereyağ eriyince unu ek edip kavuralım. 3dk kadar sürücek.Soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları tek tek ilave edip mikser ile karıştıralım.( her bir yumurtayı yedirene kadar çırpıp sırasıyla 3 yumurtayı ve 1 yumurta akını ek edip karıştırıyoruz).
2 eşit modüle bölerek ince bir katman halinde kelepçeli kalıba yayalım başka ayrı pişirelim.( evvelce ısıtılmış 180° fırında 15 dk).
Kremamı için; tenceremizi ocağa alalım tereyağ ve unumuzu, nişastamızı kavuralım.
Diğer bir tencerede süt,şeker ve 3 yumurta, vanilini kaynama sıcaklığına gelene kadar karıştıralım.
Kavrulan hamurumuza tel süzgeç yardımı ile sütlü karışımımızı ek edelim ( bu süzgeç ile dökme süreci önemli).
Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım.
Soğuması için yayvan bir kaba alalım kremamızı üzerini strech sinema ile kaplayıp kürdan ile delikler delelim terleme yapmaması için.
Soğuyan kremamıza 1 paket çiğ krema ek edelim mikserle ağır kıvam elde edene kadar çırpalım.(ben orman meyveli kremşanti de kullandım çiğ krema ile birlikte çırptım).
Hamurları pişirdiğimiz kelepçeli kalıba pişirdiğimiz hamurun 1. Kesimini koyup kremamızı döküyoruz üzerine 2. Hamuru kapatıp 4- 5 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.( ben 4 -5 saat bekletmeden kestim kremanın kıvamı çokta makûs değildi lakin daha uygun sonuç almak için en az 4 5 tercihen 1 gece evvel yapılması değerli. ).
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.İstek üzerine makaronlu bizimki
Afiyet olsun.

Makaron Karpatka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst