- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Makarnanın suyu nasıl çektirilir?
Çektirme Usulü Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?- Tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritilir. Salça ve tuz eklenir kavrulur.
- Biraz sıcak su eklenip salça yumuşatılır ve makarna eklenip üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapatılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir.
Makarna suyuna yağ ne zaman atılır?
Makarnaya sıvı yağ ne zaman konur? makarna suyuna yağ koymanın bir anlamı yoktur çünkü. tuz kafidir. makarna zaten yapışmaz. yağ konulucaksa piştikten sonra konur, sosuna yani.Sarımsak hafif sotelenince, domates ve püre tencereye alınır ve domates yumuşayana kadar pişirilir. Nane, tuz ve salça eklenip karıştırılır. İkiye kırılmış makarna eklenip, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilir (5 veya 5,5 su bardağı kadar). Arada bir karıştırarak, makarna yumuşayana kadar pişirilir.
Demleme makarna ne kadar su konur?
Tencereye makarnanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak makarna suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken domatesli makarnayı sade ya da rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın.
Pilav gibi makarna nasıl yapılır?
Biberleri doğrayıp yağ koyulmuş pilav tavasına koyulur, Kapağı kapatılarak öldürülür. Daha sonra rondodan geçirdiğimiz domates ve salça da ilave edilir. Bir kaç dakika daha pişirilir. Makarna ilave edilir ve iki dakika kadar kavrulur.