Makarna Nasıl Yapılır Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Makarna tarifi

Makarnanın yapılışı

Makarna yapabilmek icin aşağıdaki aşamaları uygulayın

Geniş ve derin bir tencere kullanın Tencerenin 34 'unu su ile doldurun
Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur
Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın
Makarnayı tencerenin icine boşaltın ve ateşin altını acın Karıştırmak icin tahta kaşık kullanmaya ozen gosterin Spaghetti icin uzun saplı tahta catal, diğer ceşitler icin uzun saplı tahta kaşık kullanın
Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edinİdeal pişirme suresi 1012 dakikadır
Pişen makarna suzulerek, ılık suyla yıkanırMakarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdırSuzulen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır Makarnaları ocaktan alip suyunu suzun hafif az yağda kavurup bu sosla tabaklara servis ve uzerine kaşar rendesi ilave edin
 
Geri
Üst