AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makarna Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Makarna Börek Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket kelebek makarna
Haşlamak için;
Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı lor yahut beyaz peynir, çökelik
1 tutam maydanoz
Sosu için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavayı yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağı

Makarna Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle suyumuzu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyumuza tuz ek edip makarnamızı ekleyip haşlama ya bırakalım.
Ayrı bir kapta çökelik kaşar maydanozu karıştıralım.
Ayrı bir kapta sosumuzu hazırlayalım yumurtayı yağı ve sütü bir hoş cırpalım.
Haşlanan makarnamızı süzüp geniş bir kaba alalım. İçine sosumuzu döküp karıştıralım.
Tavamıza yağımızı surelim üstüne makarnamızı çok yaymadan yarısını dökelim.
Üstüne iç gerecimizi koyalım.
Sonrada makarnamızı ekleyip düzeltelim.
Kısık ateşte pişirelim.
Ters çevirirken düz bir tabakla çevirelim.
Tavamıza az yağ sürüp başka tarafını da pişirelim. Servis edelim. Afiyet olsun.
Makarna Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst