Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Makalenin amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Makalenin amaci nedir?​

Makale, herhangi bir konuda, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılan yazılara denir. Gazete ve dergilerde yayımlanır. Bir gerçeği açıklamak, bir konuda görüş ve düşünceler öne sürmek ya da bir tezi savunmak, desteklemek için yazılan yazılara da “makale” denir.

Makale alanı nedir?​

Makale, belirli bir konuda, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılan yazı türüne denir. Gazete, dergi ve internette yayınlanır. Ayrıca herhangi gerçeği açıklığa kavuşturmak, bir konuda görüş ve tezler ortaya koymak ve bir hipotezi savunmak, desteklemek için yazılmış olan yazılara da makale denir.

Makale Nedir Özellikleri 11 sınıf?​

Makale Nedir Özellikleri 11 sınıf?
Makale özellikleri Makalenin yazılış amacı bilgi vermektir. Ancak makalede sadece bilgi verilmez, aynı zamanda verilen bilgi kanıtlanmaya çalışılır. Yazar ele aldığı konuyu kanıtlamaya çalışır. Ciddi ve anlaşılır bir dil kullanılır.

4 sınıf makale nedir?​

Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir gerçeği ortaya koymak, bir tezi kanıtlamak veya bir düşünceyi savunmak amacıyla kaleme alınan ve temel öğesi fikir olan yazılara “makale” denir.

Makalede kullanılan anlatım türleri nelerdir?​

Bu amaçlara bağlı olarak dört anlatım biçimi kullanılır:
- Açıklayıcı Anlatım.
- Tartışmacı Anlatım.
- Betimleyici Anlatım.
- Öyküleyici Anlatım.

Bir makalenin türü nasıl anlaşılır?​

Bir makalenin türü nasıl anlaşılır?
Bir bilimsel makalede bir araştırma sonucu anlatılıyorsa, ona “araştırma makalesi” veya “özgün katkı” denir. Diğer bir tür makale ise yeni bir araştırmayı tarif etmez, belli bir konuda daha önce yayınlanmış araştırmaların sonuçlarının değerlendirilmesi ve tartışılması amacıyla, konunun uzmanı tarafından yazılmışlardır.
Makale nedir özellikleri maddeler halinde?​
Makalenin özellikleri şunlardır: Makalenin amacı; açıklama, eleştiri, tanıtım, bilgilendirme de olabilir. Ama genellikle eleştirel tutum ön plandadır. Makaleler, yazıldıktan sonra bir araya getirilerek makale kitapları şeklinde yayımlanabilir. Makalede açık, anlaşılır, ciddi bir dil kullanılır.
Makale nedir türleri nelerdir?​
Farklı bilimsel makale türleri bulunmaktadır. Olgu sunumu, özgün araştırma veya orjinal makale ya da araştırma makalesi, Clinical trials, derleme, meta-analiz derleme, editöre mektup şeklinde olabilir.

Bilimsel bir yazının ana bölümleri nelerdir?​

Bilimsel bir yazının ana bölümleri nelerdir?
Bilimsel metinler; bilimsel makale, tarama, değerlendirme yazıları, konferans raporları, toplantı özetleri olarak gruplandırılabilir. Bu metinler; başlık, özet, giriş, asıl metin, sonuç ve tartışma bölümlerinden oluşur.

Araştırma makalesi ne demek?​

Araştırma makalesi, bir konu hakkında bir fikir oluşturmanızı, bu konu hakkında araştırma yapmanızı ve bu konuda uzman bilgisi edinmenizi, ardından kapsamlı araştırmalarınız sonucunda bulduğunuz bilgilerle kendi görüş ve iddialarınızı desteklemenizi gerektirir.

Makale, bir konuda düşünce ve görüşleri savunmak, kanıtlamak amacıyla yazılan yazılardır. Gazete, dergi gibi platformlarda yayımlanabilirler. Makaleler genellikle bir gerçeği açıklamak, bir fikri savunmak ya da bir konuda düşünceleri öne sürmek için yazılır. Ayrıca bir konuyu kanıtlamaya çalışırken ciddi ve anlaşılabilir bir dil kullanılır.

Makale türleri çeşitli olabilir. Örneğin, bilimsel makaleler araştırma sonuçlarını paylaşmak amacıyla yazılırken, değerlendirme makaleleri ise daha önce yayınlanmış araştırmaların sonuçlarını değerlendirip tartışmak için yazılır.

Makalelerin belirli özellikleri vardır. Genellikle eleştirel bir tutum ön plandadır ve açık, anlaşılır bir dil kullanılır. Makale yazıldıktan sonra derlenerek kitap halinde yayımlanabilir. Makalelerin farklı türleri de bulunmaktadır; örneğin, orijinal araştırmalar, derlemeler, meta-analizler ve editöre mektuplar gibi.

Bilimsel yazıların ana bölümleri genellikle başlık, özet, giriş, asıl metin, sonuç ve tartışma bölümlerinden oluşur. Araştırma makaleleri, bir konuda yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaşmak ve desteklemek amacıyla yazılır. Bu tür makaleler genellikle kapsamlı araştırmalar ile desteklenir ve yazarın kendi görüşlerini ortaya koymasını gerektirir.

Geri