AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makalede Cilt sayi hangisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Makalede Cilt sayı hangisi?​

Atıfta bulunulan kaynak ciltlerden oluşuyorsa cilt numarası, sayfa numarasından önce yazılır ve “C.” kısaltması ile belirtilir. İngilizce makalelerde cilt için “Vol.” kısaltması kullanılır.

Makalede neler italik yazılır?​

Alıntılar: Makalede birebir yapılan alıntılar tırnak içinde verilmeli ve alıntının sonunda kaynağı parantez içinde belirtilmelidir. Beş satırdan az alıntılar cümle arasında italik olarak, beş satırdan uzun alıntılar ise sayfanın sağından ve solundan 1 cm içeride, blok hâlinde italik olarak verilmelidir.

DOI numarası nasıl alınır DergiPark?​

DOI numarası nasıl alınır DergiPark?
DOI başvurusunda bulunmak için: Editör panelinden Ayarlar>>DOI Başvurusu sayfasındaki formu doldurunuz. CrossRef ile yapılan Sponsor kurum anlaşması gereği CrossRef’e her yıl ödenen üyelik ücreti dışında, alınan her DOI için ULAKBİM tarafından ücret ödenmektedir.

DOI numarası zorunlu mu?​

DOI numarası zorunlu mu?
36. Soru: Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi? Cevap: Hayır. Yayımlanmış Makale için DOI numarası almış olmak yeterli olmayıp, makale başvuru tarihi itibari ile matbu veya elektronik olarak basılmış (cilt, sayı ve sayfa numarası alınmış) olmalıdır.

Makale yazmaya nasıl başlanır?​

1) MAKALE YAZMAK İÇİN ÖN HAZIRLIK AŞAMASI
- 1.1) Çalışma Konusunu Belirleme.
- 1.2) Çalışmanızın Amacını Belirleme.
- 1.3) Literatür Taraması Yapma.
- 1.4) Kaynakları Derleme.
- 1.5) Çalışmanızı Özgünleştirmenin Yolları
- 2.1) Makale İçin Gerekli Bölümler ve Biçim Kuralları
- 2.2) Makale Yazımı İçin Sık Sorulan Sorular.
- 2.3) Tavsiyeler.

Akademik makale yazarken nelere dikkat edilmeli?​

Makale yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar.
- Makalenin Türkçe ve İngilizce Başlığı • Türkçe ve İngilizce Başlık yer almalı
- Makalenin Özeti ve Astract.
- Anahtar Kelimeler / Keywords.
- Giriş
- Tartışma Bölümü
- Sonuç
- Kaynakça.
- Ekler.

Dergilerde cilt ve sayı nasıl yazılır?​

Dergilerde cilt ve sayı nasıl yazılır?
Derginin cilt ve sayı numarası var ise “Dergi Adı Cilt no/Sayı no (Yıl): sayfa numarası” şeklinde gösterilir: Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 20/1 (Haziran 2016): 44 gibi. Derginin sadece sayı numarası var ise, “Dergi Adı Sayı no (Yıl): sayfa” şeklinde gösterilir: Ulum Dergisi 3 (Bahar 2016): 44-45 gibi.

Cilt ve sayı nasıl yazılır?​

Cilt ve sayı nasıl yazılır?
Çalışmanın adı(.) Derginin Adı(,) Cilt Sayısı;(Sayı), Sayfa Numaraları. Küçükkendirci, H , Batı, S , Ulusal, O . (2021).

Makale nasıl yazarım?​

Makale yazarken sade bir dil tercih edin ve ‘ben’ dili kesinlikle kullanmayın. Kişisel görüş değil, kanıtlanmış bilimsel verilere göre tezinizi savunun. Çelişkiye yer vermemeye çalışın. Kaynak güvenilirliğine dikkat edin, güvenmediğiniz kaynakları kullanmayın.

3 kişi ağzından ne demek?​

“Üçüncü ağızdan anlatım” ise, anlatılan olay örgüsünde yazarın bulunmadığı, yazıyı yazan kişinin ancak bir gözlemci veya kurgu sahibi olduğu anlatım türüdür. Bu tür yazılarda birinci tekil şahıs kipi kullanılmaz, yazar hep başkalarının başından geçen olayları anlatır.

Makalede derleme yöntemi nedir?​

Makalede derleme yöntemi nedir?
Derleme makaleleri Bu tür makalelerin amacı, belli ve sınırlı bir konuda yayınlanmış araştırmaları birleştirerek ve karşılaştırarak okuyucuyu o konudaki gelişmeler hakkında aydınlatmaktır. Bu tür makaleler, genelde o konuda araştırmaları olan ve konuyu iyi bilen kişiler tarafından yapılır.

Derleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

Derleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Derlemede Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar
- Başlık: Öz ve anlamlı olmalıdır.
- Özet: En son yazılan bölümdür.
- Giriş: Derlemenin neden yapıldığı, gerekçe ve amaç bu bölümde belirtilir.
- Yöntem: Derlemenin ne zaman hangi temel kaynaklar kullanılarak, kim tarafından nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler bulunur.

Derleme yöntemi ne demek?​

Sistematik derleme, alanında uzman kişiler tarafından elde edilebilir en iyi araştırma kanıtını belirlemek için benzer yöntemler ile yapılmış çok sayıdaki araştırmanın yapılandırılmış ve kapsamlı bir sentezidir.

Derleme analizi nasıl yapılır?​

Sistematik derleme hazırlamanın aşamaları; işin tanımlanması, bilgi için tarama yapma, kanıt kalitesinin değerlendirilmesi ve analizi, kanıtın sunumu ve özetlenmesi, kanıtın tartışması, sistematik derlemenin yazımı, dış hakemler ve yayınlamadan oluşmaktadır.
 
Makalede cilt numarasının nasıl yazılması gerektiğine dair bilgiler verilmiş. Alıntılar için yapılan detaylı açıklamalar da makaledeki alıntıların nasıl verilmesi gerektiği konusunda faydalı bilgiler içeriyor. DOI numarası ile ilgili bilgileri de öğrenebilir ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. DOI numarasının zorunluluğu ve ne zaman gerektiği hakkında da bilgi verilmiş.

Makale yazmaya başlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında açıklamalar mevcut. Makalelerde bulunması gereken bölümler, yazım kuralları ve diğer detaylara dair bilgiler içeriyor. Ayrıca akademik makalelerin hangi başlıkları içermesi gerektiği ve nasıl hazırlanması gerektiği konusunda detaylı açıklamalar yer alıyor.

Derleme konusunda da bilgi verilmiş. Konu hakkında yapılan araştırmaların birleştirilerek okuyucuya sunulması ve bu tür makalelerin nasıl hazırlandığına yönelik açıklamaları içeriyor. Derleme yöntemi ve analizi hakkında da detaylı bilgiler bulunuyor. Sistematik derleme hazırlamanın aşamaları ve yapılması gerekenler hakkında bilgi edinerek derleme yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst