- Konu Yazar
- #1
Makale yazarlığı ne demek?
Makale yazarlığı, içerik oluşturmaya yetecek kadar imla kurallarına hakim ve edebi yeteneğe sahip olan kişilerin, herhangi bir konu hakkında araştırma yaparak en dikkat çekici bilgileri bulmaları ve bu bilgileri tek bir düz yazı şeklinde işleyerek içerik oluşturmasıdır.SEO uyumlu makale yazmak ne demek?
SEO uyumlu makale yazmak ne demek?SEO uyumlu makale; arama sonuçlarından trafik çekmek amacıyla oluşturulan içerikler şeklinde tanımlanabilir. SEO uyumlu makale yazmak; makalenin neyle ilgili olduğunu, hangi kullanıcı sorgularını yanıtladığını ve insanlara neler vadettiğini arama motorlarının anlayacağı şekilde yazmaktır.
Özgün makale yazarlığı nedir?
Makale yazarlığı yapmak, büyük ölçüde freelance (yani evden, tatilden, okul kampüsünde çalışma) iş alanını kapsar. Tam olarak özgün metinler oluşturma ve bunları düzenleme üzerine yetkin olmanın gerektiği bir meslek dalıdır.Makale yazarı nasıl olunur?
Makale yazarı nasıl olunur?Makale yazarı olmak için belirli bir mesleğe ya da bir diplomaya sahip olmaya gerek yoktur. Hitabınıza ve kaleminize güveniyorsanız siz de yazar olabilirsiniz. İnternet makale yazarlığı yapmak için ”yazarak para kazan” gibi etiketler ile arama yaparak bu işe yönlendirilen pek çok sayfa bulabilirsiniz.
İçerik uzunluğu: İçerikleriniz en az 300 – 500 kelime aralığında olmalıdır. Google, uzun yazıları sever. Bu yüzden 1000 – 2000 kelime arasında da yazabilirsiniz. Paragraf uzunluğu: Hem okuyucularınızın dikkatini taze tutmak için hem de SEO açısından ideal paragraf uzunluğu ortalama 40 – 50 kelime arasında olmalıdır.
SEO için makale nasıl yazılır?
SEO için makale nasıl yazılır?SEO Uyumlu Makale Yazmanın Kriterleri Nelerdir?
- Sitenizin Genel SEO Durumu.
- Makale Konusu.
- İstikrar.
- Daha Fazla Kelime İçeren İçerikler.
- Başlık ve Ara Başlıklardan Oluşan Düzen.
- Anahtar Kelime Oranı
- Tam Eşleşmeli Arama Terimleri Kullanma.
- Yazım Kurallarına Özen Göstermek.