Makale yazarken nasıl bir dil kullanılır?
– Makale yazarken sade bir dil tercih edin ve ‘ben’ dili kesinlikle kullanmayın. – Kişisel görüş değil, kanıtlanmış bilimsel verilere göre tezinizi savunun. – Çelişkiye yer vermemeye çalışın. – Kaynak güvenilirliğine dikkat edin, güvenmediğiniz kaynakları kullanmayın.Makale girişi nasıl olur?
Makalenin “Giriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.Makale girişi kaç kelime olmalı?
Bilimsel makalede giriş bölümünün aşırı uzun olmasından kaçının. 500-1000 kelime içeren bir giriş bölümü ideal uzunluktadır diyebiliriz. Ancak bilimsel makaleyi göndermeyi düşündüğünüz derginin yönergelerini ve geçmiş sayılarını kontrol etmek daha doğru olacaktır.
Ben dili nedir makale?
Bireyin karşılaştığı davranış ve durum karşısında bireysel tepkisini, kendi duygu ve düşüncelerini açıklayan ifade şeklidir. Kişi, kendisini “ben” li cümlelerle karşı tarafa anlattığında hem incitmemiş olur hem de kendi mesajını vermiş olur. Ben dili ile duygu ve düşüncelerinizi kolayca aktarabilirsiniz.Ben dilinin özellikleri nelerdir?
“Ben Dili” içeriğinin özellikleri:Makale ödevi nedir?
Makale hazirlama, üniversitede öğrenim gören öğrencilere en çok verilen ödevlerden biridir. Tezden daha kısa ancak akademik yazım kurallarına göre yazılması gereken bir çalışma olması gerekir. Lisans ve yüksek lisans seviyesinde öğrencilerin makalenin nasıl hazırlandığı ile ilgili bilgiye sahip olmaları gerekmektedir.