AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Makale uzunlugu ne kadar olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Makale uzunluğu ne kadar olmalı?​

Makale uzunluğu asgari 7 500 kelime, tercihen 70 000 vuruş (boşluklar dâhil) – sayfa başına yaklaşık 3 450 karakter, 20 sayfa – civarında olmalıdır. Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır.
Makale yazarının kullanılması gereken dil ve anlatım özellikleri nelerdir?
Makale yazarken aşağıdaki kriterler önemlidir:

3 kişi ağzından nasıl yazılır?​

“Üçüncü ağızdan anlatım” ise, anlatılan olay örgüsünde yazarın bulunmadığı, yazıyı yazan kişinin ancak bir gözlemci veya kurgu sahibi olduğu anlatım türüdür. Bu tür yazılarda birinci tekil şahıs kipi kullanılmaz, yazar hep başkalarının başından geçen olayları anlatır.
Makale kısa mı?
Üzerine birçok farklı fikir olsa da ortalama kelime sayısı 1500-2000 kelime arasındadır. Konu hakkında derinlemesine bilgiler verilecekse ya da çok fazla örnek ile kaynak içeriyorsa makale daha uzun da olabilir. Ancak genel olarak kabul gören uzunluk 1500 ile 2000 kelime arasındadır.

Makalenin dili nasıl olmalı?​

– Makale yazarken sade bir dil tercih edin ve ‘ben’ dili kesinlikle kullanmayın. – Kişisel görüş değil, kanıtlanmış bilimsel verilere göre tezinizi savunun. – Çelişkiye yer vermemeye çalışın. – Kaynak güvenilirliğine dikkat edin, güvenmediğiniz kaynakları kullanmayın.
Makalede nasıl bir dil kullanılır?
Ne konuda yazılırsa yazılsın makalenin dili ciddi ve anlaşılır olmalıdır. Çünkü ciddiyetten uzak ve anlaşılmaz ifadelerle donatılmış bir makale amacına ulaşamayacaktır. Aynı zamanda makalenin giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine göre dikkatli bir şekilde planlanması gerekir.

3 kişi ağzından ne demek?​

3 tekil kişi anlatıcı nedir?
Anlatıcı, anlattığı olayların dışında durur, gören durumundadır. Üçüncü tekil şahıs ağzıyla konuşur. Yazarın dilini kullanır ve bu sebeple ona “yazar-anlatıcı” da denilir. Zaman zaman okuyucu ile diyaloga girmekten, onlarla sohbet etmekten ve onlara yol göstermekten geri durmazlar.”

Bir makale kaç kelimeden oluşur?​

Makaleler, IBM uyumlu bilgisayar ve Microsoft Word yazılım programı kullanılarak 30 sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Makaleler en az beş bin kelimeden oluşmalıdır.

Geri