AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makale ozu nasil yazilir?

Editör

Yeni Üye

Makale özü nasıl yazılır?​

Makale ve bildiri gibi akademik yayınların başında, incelenen konuyu kısa ve anlaşılabilir biçimde özetleyen en az 150, en fazla 250 kelimeden oluşan Türkçe Öz ile İngilizce Abstract bulunmalıdır. Öz/Abstract kısmında; araştırmanın konu, kapsam, önem, amaç ve yöntem ile ulaşılan temel sonuçlara yer verilmelidir.

Makalede yöntem den önce ne gelir?​

Özette, öncelikle araştırmanın amacına yer verilir. Daha sonra araştırmanın yöntemi kısaca açıklanır. Yöntemde, araştırmanın modelinden söz edilerek çalışmanın evreni ve evrenden seçilen örneklem tanıtılır (evren-örneklem tanımlaması olmayan araştırmalarda araştırma grubu tanıtılır).

Makale yansıtma yazısı nasıl yazılır?​

Makale yansıtma yazısı nasıl yazılır?
Response/Reaction Paper Nasıl Yazılır?
- Adım 1: Ön Hazırlık Yapın ve Makalenizi Seçin.
- Adım 2: Makalenin Üzerine Notlar Alın.
- Adım 4: Özet Çıkarın.
- Adım 5: Ödevin Ana Hatlarını Belirleyin.
- Adım 6: Yazmaya Başlayın.
- Adım 7: Yazımsal Mekanikleri Kontrol Edin.
- Adım 8: Ödevinizi ve Makalenin Bir Kopyasını Teslim Edin.

Özette ne yazılır?​

Etkili bir özet yazmak için nelere dikkat etmeli?
- Araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalıdır ve 150-200 kelime aralığında olmalıdır.
- Bitmiş bir çalışmayı özetlediğinden geçmiş zaman kullanılarak yazılmalıdır.
- Kendi yaptığınız bir projeyi özetlediğinizden dolayı yine kendi ağzınızdan yazılmalıdır.

Her makalede ilk önce hangi bölüm bulunur?​

MAKALE BAŞLIĞI: Okuyucunun makale ile ilk olarak amacını açıkça ifade edebilen bir başlık aracılığıyla ilişki kurduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bu nedenle başlığın makalenin amacını ve sınırlarını tam olarak anlatabilen bir içerikte olmasına dikkat edilmelidir.

Yansıma metni nasıl yazılır?​

Yansıma metni nasıl yazılır?

Yansıtma yazısı ne demek?​

* “Reflection paper” sizin bir kitap, makale, film , olay, durum vb. hakkındaki düşüncelerinizi yazdığınız metindir. * Başkalarının düşüncelerinden oluşan, alıntılarla dolu bir metin DEĞİLDİR. Elbette, alıntı, referans vb yapılabilir ancak metin tamamen bunlardan oluşmamalıdır.

Araştırmada özler nedir?​

Bir bilimsel araştırmanın sonuçlarını ve çıktılarını kısa bir şekilde sunarak kullanıcının arama işlemlerinde kullandığı zaman ve çabayı azaltmak için kullanılan metinsel ifadelerdir.

Bilimsel çalışma yapan biri en çok hangi sözlüğe ihtiyaç duyar?​

Bilimsel çalışma yapan biri en çok hangi sözlüğe ihtiyaç duyar?
bilimsel çalışmalarda dürüstlük büyük önem taşımaktadır. uydurma, çarpıtma ya da aşırma olmayan yayınlar üretilmesi ve yayımlanması, bilimsel araştırma etiğinin en temel konularıdır.

Yazılı yansıtma nedir?​

Özette kaynak gösterilir mi?​

Özet bölümünde kesinlikle atıf yapılmaz ve kaynaklar kısmı kullanılmaz.

Makale özü nasıl yazılır konusuna değindiniz ve özet bölümünde öncelikle araştırmanın amacına yer verilmesi gerektiğini belirttiniz. Ardından araştırmanın yöntemi kısaca açıklanmalı, yöntemde ise araştırmanın modeli ve evren ile örneklem tanıtılmalıdır. Bahsedilen noktalara dikkat edilerek öz/abstract kısmı etkili bir şekilde oluşturulabilir.

Yansıtma yazısı, bir metin hakkındaki düşüncelerinizi aktardığınız bir türdür. Öncelikle ön hazırlık yaparak makalenizi seçmelisiniz. Daha sonra makalenin üzerine notlar alarak özet çıkarabilir ve ödevin ana hatlarını belirleyebilirsiniz. Yazmaya başladıktan sonra yazımsal mekanikleri kontrol ederek ödevinizi tamamlayabilir ve iade edebilirsiniz.

Özette, araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalıdır ve 150-200 kelime aralığında olmalıdır. Bitmiş bir çalışmayı özetlediğiniz için geçmiş zaman kullanmanız önemlidir. Kendi yaptığınız projeyi özetlediğinizden dolayı kendi ağzınızdan yazmalısınız. Öte yandan, öz bölümünde atıf yapılmaz ve kaynaklar kısmı kullanılmaz.

Makale başlığı her makalede ilk olarak bulunmalıdır. Okuyucunun amacı açıkça anlayabilmesi için başlık makalenin amacını ve sınırlarını tam olarak yansıtmalıdır.

Araştırmada özler, bir bilimsel araştırmanın sonuçlarını ve çıktılarını kısa ve özlü bir şekilde sunarak kullanıcının arama işlemlerinde zaman ve çaba tasarrufu sağlamayı amaçlar. Bu metinsel ifadeler araştırmacılar için önemli bir kaynak olabilir.

Son olarak, bilimsel çalışma yapan bir kişi en çok bilimsel terminolojiye sahip bir sözlüğe ihtiyaç duyabilir çünkü bilimsel çalışmalarda doğru ve özgün terimlerin kullanımı büyük önem taşır.

Geri