AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makale ozetlemesi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Makale özetlemesi nasıl yapılır?​

Makale Özeti Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Makaleden önce özet yazmaya başlamayın.
- Özetle ilgili yönergeleri inceleyin.
- Özet yazarken okuyucu kitlesini dikkate alın.
- Özet neleri içermeli.
- Özet neleri içermemeli.
- Özet indekslemeye uygun olmalı
Bir kitap özeti ne kadar olmalı?
Kitap özeti maksimum 2 sayfadan ibaret olmalıdır. Özeti uzun tutmak, kitap hakkında çok detaylı bilgiler verilmesine ve bu nedenle çekiciliğinin azalmasına neden olur. (Özetin 2 sayfadan fazla isteniyorsa, bu madde geçersizdir.) Özeti yazarken kısa cümleler kurmalı ancak kısa cümlelerle çok şey anlatmalısınız.

Araştırma özeti nedir?​

İngilizcede Abstract olarak kullanılan bu kelimenin anlamı araştırma özeti ya da bülten özeti manasına gelen bu kelime tez yada akademik çalışma yazanların, yazılarını kısa bir şekilde özetledikleri ve yazılarının başına ekledikleri kısımlardır.
Araştırma makalesi özeti nasıl yazılır?
Özet yazarken makale yazdığınız alanda araştırma yapan, makalenizin muhtemel okuyucularını dikkate alın. Özet okuyucuların dikkatini çekecek, merak uyandıracak ve makalenizin okunması ile sonuçlanacak nitelikte olmalıdır. Bunun için özet yazarken alandaki araştırmacıların ilgi alanlarını göz önünde bulundurmak gerekir.

Makalede sunulan ana fikirleri birleştir. Özetin birincil amacı, okuyucuya yazarların başlıca noktalarının kısa bir özetini sunmaktır ve bu nedenle argümanları irdeleyerek kendi kelimelerinle açıklaman önemlidir. Araştırmayı netleştirmeye ve kısaca özetlemeye yardımcı olarak boşlukları ve varsayımları doldur.

Makale özetine nasıl başlanır?​

Bilimsel makale özeti temel olarak;
- Çalışmanızın genel amacını ve araştırdığınız araştırma konusunun problem(ler)ini.
- Çalışmanın temel planını
- Analizinizin sonucunda bulunduğunuz başlıca bulguları veya eğilimleri.
- Araştırmanıza yapmış olduğunuz yorumlarınızı ve ortaya koyduğunuz sonuçlarınızın kısa bir özetini.
Özet çıkarırken nelere dikkat etmeli?
Özetleme yaparken aşağıdaki kuralları uygulayınız:

Makale özü nasıl yazılır?​

Makale ve bildiri gibi akademik yayınların başında, incelenen konuyu kısa ve anlaşılabilir biçimde özetleyen en az 150, en fazla 250 kelimeden oluşan Türkçe Öz ile İngilizce Abstract bulunmalıdır. Öz/Abstract kısmında; araştırmanın konu, kapsam, önem, amaç ve yöntem ile ulaşılan temel sonuçlara yer verilmelidir.
Bir makale değerlendirmesi nasıl yapılır?
Editörün yazarla paylaşacağı ikinci bir sayfaya makale hakkındaki eleştiriler yazılır. Burada makale başlığı ve bir paragraflık özeti belirtilerek, eleştiriler sıralanır. Editör hakemden genellikle 4 karardan birisini vermesini ister. Olduğu gibi kabul, küçük düzeltmelerle kabul, büyük düzeltmelerle kabul veya red.

Abstract nasıl yazılır örnek?​

Etkili bir özet yazmak için nelere dikkat etmeli?
- Araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalıdır ve 150-200 kelime aralığında olmalıdır.
- Bitmiş bir çalışmayı özetlediğinden geçmiş zaman kullanılarak yazılmalıdır.
- Kendi yaptığınız bir projeyi özetlediğinizden dolayı yine kendi ağzınızdan yazılmalıdır.
Makale özeti nedir?
Özet makalenin kısa ve öz anlatımıdır. Özet makaleden bağımsız olarak ele alındığında kendi başına anlamlı bir bütünlük oluşturmalıdır. Okuyucuların makaleniz hakkında ilk fikri edinecekleri bölüm olması nedeniyle etkili bir özet yazmak oldukça önemlidir.

Özet nasıl çıkarılır lise?​

– Özet çıkarırken hatırlamadığınız noktalara göz atmayı ihmal etmeyin. – Yazım ve noktalama işaretlerine dikkat ederek özeti oluşturun. – Özet hem kendi içerisinde hem de asıl metne göre tutarlı olmalıdır. – Özetinizde kelime tasarrufu yapın, tekrarlardan kaçının.
Makale yansıtma yazısı nasıl yazılır?
Response/Reaction Paper Nasıl Yazılır?
- Adım 1: Ön Hazırlık Yapın ve Makalenizi Seçin.
- Adım 2: Makalenin Üzerine Notlar Alın.
- Adım 4: Özet Çıkarın.
- Adım 5: Ödevin Ana Hatlarını Belirleyin.
- Adım 6: Yazmaya Başlayın.
- Adım 7: Yazımsal Mekanikleri Kontrol Edin.
- Adım 8: Ödevinizi ve Makalenin Bir Kopyasını Teslim Edin.

Özette ne yazılır?​

Etkili bir özet yazmak için nelere dikkat etmeli?
Makale değerlendirme bölümü nasıl yazılır?
Öneriler

Makale incelerken nelere dikkat etmeliyiz?​

Makale değerlendirilirken, makale hakkında önemli kanaat verecek giriş, metod, sonuçlar ve tartışma bölümleri ve yazım kalitesi dikkatlice incelenmelidir. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmış olmalı, konu hakkında bilinen ve bilinmeyenleri açıklamalıdır.
Abstract da ne yazılır?
Araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalıdır ve 150-200 kelime aralığında olmalıdır. Bitmiş bir çalışmayı özetlediğinden geçmiş zaman kullanılarak yazılmalıdır. Kendi yaptığınız bir projeyi özetlediğinizden dolayı yine kendi ağzınızdan yazılmalıdır. Gerekli tüm bilgileri içerdiğinden emin olmalısınızdır.

Geri