AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Makale en fazla kac sayfa olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Makale en fazla kaç sayfa olur?​

Makale uzunluğu asgari 7 500 kelime, tercihen 70 000 vuruş (boşluklar dâhil) – sayfa başına yaklaşık 3 450 karakter, 20 sayfa – civarında olmalıdır. Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır.

Akademik bir araştırma nasıl yapılır?​

Akademik bir araştırma nasıl yapılır?
Araştırma sürecinin aşamaları
- Konu Seçme.
- Konuyu Sınırlandırma.
- Tez (Hipotez) cümlesi oluşturma.
- Araştırmanın yöntemini belirleme.
- Geçici plan hazırlama.
- Geçici bibliyografya oluşturma.
- Okuma ve Not alma.
- Araştırma metnini yazma.

Makaleye giriş nasıl yapılır?​

Makaleye giriş nasıl yapılır?
Makalenin “Giriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.

Derleme Makale kaç sayfa olur?​

En fazla 15 sayfa olması önerilir. Derleme ve Tarama Makaleleri: Yeterli sayıda bilimsel makaleyi tarayıp, konuyu bugünkü bilgi ve teknoloji düzeyinde özetleyen, değerlendirme yapan ve bulguları karşılaştırarak yorumlayan yazılardır.

Makalede sayfa sayısı nasıl yazılır?​

Makalede sayfa sayısı nasıl yazılır?
Makale 10 sayfayı geçmemeli, sayfa numaraları sayfanın altında ve ortasında yer almalıdır. Microsoft Word 98 veya daha üst sürümlerinde yazılmalıdır. Makale Başlığı: Başlık satıra ortalanmış olarak büyük harflerle 14 punto Arial bold olarak yazılmalıdır.

Bilimsel araştırmaya nasıl başlanır?​

Bilimsel araştırmaya nasıl başlanır?
Tüm bilimsel araştırmalar yeni bilgiye ulaşmak üzere bir araştırma sorusu sorulmasıyla ve bu soruyu yanıtlamaya yönelik bir varsayım (hipotez) kurulmasıyla başlar. Varsayım açık, özgül ve doğrudan soruya yönelik olmalıdır. Varsayımın sınanabilir ve sağlam olması araştırmanın temelini oluşturur.
Ödevlerde giriş bölümü nasıl yazılır?​
Giriş Bölümünüze hipotezinizi, savunduğunuz düşünceyi yazarak başlayabilirsiniz. Giriş bölümüne başlarken konuyu daha en başından dallandırıp budaklandırmayın. Cümleler kısa, net ve basit tutulmalıdır. Bu konuyu neden seçtiğinizi belirtin.

Araştırmanın giriş bölümünde neler olmalıdır?​

Araştırmanın giriş bölümünde neler olmalıdır?
Tezin giriş bölümü temel olarak okuyucunun teze hazırlandığı bölümdür. Bu bölümde tez konusunda ön bilgiler verilir ve okuyucunun tezin neden ve nasıl yapıldığı ile ilgili olarak bilgi sahibi olması amaçlanır.
 
Makalelerin uzunluğu genellikle belirli kriterlere göre belirlenir. Genelde makalelerin yaklaşık 20 sayfa civarında olması tercih edilen bir uzunluktur. Bu uzunluk, Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı ve kenara dayalı olarak yazıldığında her sayfada yaklaşık 3,450 karakter bulunacak şekilde hesaplanmaktadır.

Öte yandan, derleme makaleleri için önerilen sayfa sayısı genellikle en fazla 15 sayfadır. Bu tür makalelerde konuyla ilgili yeterli sayıda bilimsel makale taranıp, bu makalelerin özümlenip değerlendirilerek yazıya dökülür. Bulgular karşılaştırılır ve yorumlanır.

Giriş bölümü, bir makalenin veya araştırmanın en önemli bölümlerinden biridir. Bu bölümde konu ya da problem hakkında okuyucuya ön bilgi sunulur. Gerekli ise hipotez de giriş bölümünde tanıtılabilir. Ancak giriş kısmının fazla detaylı ve gereksiz cümlelerle dolu olmamasına dikkat edilmesi önerilir.

Araştırmanın giriş bölümü ise tezin hazırlandığı, konunun önemi ve araştırmanın amacının belirtildiği bölümdür. Okuyucunun araştırma konusuyla ilgili ön bilgi sahibi olmasını sağlayacak detaylar içermelidir. Ayrıca tezin neden yapıldığı ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi verilmesi beklenir.

Ödevlerde giriş bölümü, genellikle hipotezin ya da savunulan düşüncenin belirtildiği bölümdür. Bu bölümde konu açıklanırken karışıklığa yol açacak detaylardan kaçınılmalı, cümleler kısa ve anlaşılabilir olmalıdır. Konunun seçilme nedeni de açıklanarak giriş bölümüne başlanabilir.

Bilimsel araştırmalara başlarken ise temel adımlardan biri araştırma sorusu sorarak bu sorunu yanıtlamaya yönelik bir hipotez kurmaktır. Hipotez, sınanabilir ve doğru yönlendirilmiş bir soruya yanıt olacak şekilde olmalıdır. Bu hipotezin temellendirilmesi, araştırmanın temelini oluşturur.
 
Geri
Üst